Arsenal gazi sve pred sobom: Pet komada Fulhamu, remek-djelo Ramseyja

Foto: Screenshot Twitter

ARSENAL je u osmom kolu Premiershipa kao gost razbio Fulham s 5:1 i nastavio je nevjerojatnu seriju od čak šest pobjeda zaredom u Premiershipu te devet u nizu u svim natjecanjima.

Topnici su sezonu otvorili s dva poraza i nemali je bio broj onih koji su tvrdili da je još jedna sezona uzalud potrošena i da Emery neće uspjeti ništa pozitivno donijeti slavnom klubu. Totalno pogrešno. Arsenalova mašinerija je proradila, protivnici redom padaju, a danas je žrtva sjajnih Topnika bio nesretni Fulham.

Arsenal je do prednosti došao u 29. minuti kada je Monreal asistirao, a mrežu domaćih zatresao je Lacazette. Međutim, u samom finišu prvog dijela Fulham se uspio vratiti. Vietto je odlično pronašao Schurrlea koji je sjajno lobovao Lena za 1:1 i veliko slavlje navijača domaćih.

No, bilo je to sve od Fulhama. U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna momčad i Arsenal je u drugih 45 minuta održao pravu lekciju iz modernog nogometa igračima Fulhama.

Gosti su do prednosti od 1:2 došli već u 49. minuti, kada je sjajan gol postigao Lacazette. Onda smo dvadesetak minuta kasnije vidjeli najljepši detalj na meču. Gosti su odigrali maestralnu akciju, a gol petom na kraju je postigao Ramsey koji je samo minutu ranije ušao na teren.

Krah domaćih nastavljen je u  79. minuti. Bellerin je ovaj put upisao asistenciju, a mrežu Fulhama za 1:4 pogodio je Aubameyang, koji je ušao s klupe. U samoj završnici konačnih 1:5 postavio je svojim drugim golom upravo Aubameyang.

Arsenal je trenutno na trećem mjestu s 18 bodova i ima samo bod manje od Manchester Cityja i Liverpoola, koji igraju derbi večeras na Anfieldu. S druge strane, Fulham je na 17. mjestu sa svega pet osvojenih bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više