Arsenal: Nije istina da Wenger nema novca za velike transfere

IZVRŠNI direktor Arsenala Danny Fiszman osvrnuo se na nedavne medijske napise prema kojima menadžer Topnika Arsene Wenger nema na raspolaganju novca za najveće transfere.

Iako Arsenal spada u veliku četvorku engleskog nogometa, svakog prijelaznog roka troši uvjerljivo najmanje na nova pojačanja.

"Da Arsene dođe pred upravu kluba i kaže: 'Ovaj igrač košta 30 milijuna funti, mogu li ga kupiti?' Odgovor bi svakako bio da. Apsolutno da. Nije naša odluka koga treba kupiti. To je potpuno na treneru, koji ima apsolutnu podršku uprave kluba", izjavio je Fiszman.

U protekle dvije sezone Arsenal igra možda i najljepši nogomet u Europi, ali bez osvojenog je trofeja. Neki engleski mediji navode da je Wengeru lijepa igra važnija od osvajanja trofeja.

"Nikako. Arsenal želi pobjeđivati, kao i svi ostali, ali Arsene ima svoj način stvaranja momčadi. Ako želimo kupovati velika pojačanja, onda se tu radi o relativno iskusnim igračima koji nisu navikli na stil igre kakav Wenger prakticira. Zato dovodi mlade igrače koji uče u hodu kako sazrijevaju", dodao je izvršni direktor Arsenala.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više