Europske lige

Arteta nakon debakla Arsenala: Nismo uopće trčali, ispričavamo se

Foto: EPA-EFE

MOMČAD Crystal Palacea priredila je najveće iznenađenje 31. kola Premier lige pobijedivši na Selhurst Parku Arsenal s 3:0. Izabranici Patricka Viere koji ove sezone imaju pozitivan omjer s aktualnim prvakom Cityjem bili su uvjerljivi protiv mlade momčadi Mikela Artete koja se i dalje bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

"Izgubili smo Kierena i Thomasa"

Gostujući trener nakon utakmice nije nimalo krio svoje razočaranje: "Nismo uopće trčali, pogotovo u prvom poluvremenu. Kasnili smo na svaku loptu, bili smo mekani u duelima i nismo uopće zaslužili pravo da igramo. Bili smo loši na lopti, nismo imali nikakvu dominaciju, niti jedan period igre u kojem smo kontrolirali igru i dobili smo dva gola. Sve u svemu, ovo je neprihvatljivo! Predali smo se, sada se ispričavamo i moramo se pregrupirati."

Poraz očigledno nije očekivao: "Pitate me jesam li ovo mogao predvidjeti!? Ne, nisam. Pričali smo o tome prije početka utakmice, o tome kako na ovom stadionu možeš pobijediti samo ako od početka uđeš jako u utakmicu. To znači da osvajaš duele, da si prisutan na svakoj lopti, jer oni su jaka fizička momčad"

Nije ni tu kraj Arsenalovih sinoćnjih nevolja, jer Kieran Tierney mogao bi propustiti ostatak sezone zbog ozljede koljena, a protiv Palacea se ozlijedio i Thomas Partey: "Izgubili smo Kierana, izgubili smo Thomasa i to je to. Pokušavat ćemo dalje s igračima koji su nam ostali, kao što pokušavamo cijele sezone."

Legenda Arsenala Patrick Viera s druge strane nije krio zadovoljstvo zbog pobjede nad klubom u kojem se svojevremeno etablirao kao jedan od najboljih veznjaka svijeta: "Stvarno sam ponosan. Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, to je bio odličan nogomet. Dobro smo se i branili i iskoristili naše šanse"

 

Pročitajte više