ZANIMLJIVOSTI

Arturo Vidal je volio popiti. Evo što se dogodilo kad je ujutro došao na trening

Foto: Getty Images

U IŠČEKIVANJU autobiografske knjige Io Giorgio Juventusove legende Giorgia Chiellinija procurio je odlomak u kojem talijanski branič govori o nekadašnjem suigraču Arturu Vidalu, koji je u Juventusu igrao od 2011. do 2015.

Čileanac je volio popiti i zaružiti u noćnim izlascima.

"Igrač nije ni vrag ni svetac, treba znati razlikovati prave i one koji glume. Netko poput Vidala ponekad bi u izlasku popio više nego što je trebao, svi to znaju, pa se može reći da mu je alkohol bio slaba točka. Slabosti su dio ljudske prirode i mogu ostavljati posljedice na cijelu skupinu.

Veliki Arturo nekoliko puta godišnje ne bi došao na trening ili bi stigao još prilično veseo, da se tako izrazim. Ali nikad nije negativno utjecao na momčad, naprotiv, mislim da neki načini bivanja stvaraju silu.

Nažalost, poznavao sam i Paola Montera, još jednog igrača koji je noću živio kao kralj. U posljednjoj sezoni s nama, kad su mu izvedbe pale, Moggi mu je prišao i rekao mu: 'Paolo, molim te, prestani ostajati kod kuće navečer, samo se uvijek vrati.' Takav je bio i Vidal.

Još se sjećam američke turneje, bili smo u Miamiju večer prije odlaska, imali smo slobodno. Sljedećeg jutra, Artura nije bilo nigdje. Bio je u krevetu i morali su ga na silu izvlačiti. Tog smo dana na treningu vježbali neke nove stvari, svi smo bili u crnom, a bilo je 40 stupnjeva. Trener Conte nije mogao dočekati da Vidal u takvom stanju odustane pa da ga može kazniti za primjer ostalima. No umjesto toga, nakon 10 minuta u kojima je Arturo djelovao i dalje pijan i nije vidio loptu kako prolazi, završio je trening luđačkim trčanjem i odradio sve sprinteve na 20 metara.

I što onda reći takvom čovjeku, koji između ostalog donosi toliko radosti cijeloj skupini, koji joj daje pogon, borac je i pravi prvak?"

Pročitajte više