TRANSFERI

AS: U Barci će ispeći kokice i mirno gledati što se događa s Neymarom

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČUDO BI se moralo dogoditi da Neymar sljedeće sezone nastavi igrati u PSG-u.

Brazilac se nije pojavio na okupljanju momčadi uoči početka priprema, poručio je Thomasu Tuchelu da više neće igrati za PSG, a novi sportski direktor Leonardo rekao je da je Neymar na prodaju za pravu cijenu. Povratak u Barcelonu dugo se činio kao najrealnija opcija i pitanje vremena, ali španjolski mediji pišu da je Neymar sve dalje od Camp Noua.

AS je u današnjem broju objavio priču prema kojoj Barcelona neće prstom maknuti da bi vratila Brazilca. Podsjetimo, nakon što je PSG-ov predsjednik Nasser Al-Khelaifi prije mjesec dana rekao da je Neymar na prodaju za "XXL ponudu" u Barci su Brazilcu postavili ultimatum koji mora ispuniti ako želi transfer. Tražili su da javno prizna da je odlazak iz Barce bio pogreška, da povuče tužbu za 26 milijuna eura neisplaćenih bonusa i da pristane na smanjenje plaće s 36 milijuna eura, koliko ima u Francuskoj, na 24 milijuna eura.

Neymar je preko svojih ljudi Barceloni poručio da pristaje na sve samo da ga vrate u klub iz kojeg je otišao prije dvije godine za 222 milijuna eura. No tradicionalno loši odnosi između PSG-a i Barcelone i ovaj put su prevagnuli pa od transfera, čini se, neće biti ništa, što je Barcin predsjednik Josep Bartomeu rekao prošlog petka na predstavljanju Frenkieja de Jonga.

Barci u obzir dolazi samo zamjena igrača

"Znamo da se Neymar želi vratiti, ali isto tako znam da ga PSG ne želi prodati. Prema tome, od toga neće biti ništa", rekao je Bartomeu.

Barca je sinoć predstavila i novog rezervnog golmana Neta, a novinari su i tu priliku željeli iskoristiti ne bi li dobili još informacija oko tog transfera.

"To danas nije tema. Što se Neymara tiče, naš stav je identičan kao u petak. Ništa se nije promijenilo, sve je po starom", kratko je rekao Bartomeu.

AS je napisao da će u Barceloni "ispeći kokice, zavaliti se u naslonjač i gledati što će se ovog ljeta dogoditi s Neymarom". Njihov izvor tvrdi da Barca sad ne želi imati posla s tim i da joj je prioritet riješiti transfer Antoinea Griezmanna, a o Neymaru će, piše AS, razmišljati tek pred kraj prijelaznog roka ako Brazilac još bude na tržištu. Jedina opcija koja Barci dolazi u obzir je zamjena jednog ili dva igrača za Neymara. Gotovina ne dolazi u obzir.

U cijelu priču se ponovno uključio i Real Madrid, tvrdi katalonski list Sport. Florentino Perez je vrlo pažljiv kad je PSG u pitanju jer ne želi nekim krivim potezom pokvariti odnose s Parižanima, od kojih sljedećeg ljeta namjerava kupiti Kyliana Mbappea. Real ga je želio u ovom prijelaznom roku, ali je iz Francuske dobio signale da to trenutačno nije najpametnije pa se Kraljevski klub povukao iz te priče.

Nakon što je objavljena priča da Neymar želi otići iz PSG-a, Real je Francuzima navodno ponudio 100 milijuna eura i Garetha Balea, ali je ta ponuda odbijena. No Sport tvrdi da je Florentino Perez ponovno stupio u kontakt s Parižanima te da im je poručio da je zainteresiran za Brazilca ako mu propadne posao dovođenja Paula Pogbe. Francuz je najveća Zidaneova želja, ali Manchester United navodno traži 180 milijuna eura, što je Realu ipak previše.

Propadne li dolazak Pogbe, Realov najveći kapitalac ovog ljeta mogao bi biti Neymar. On je Perezova tiha patnja još iz vremena kad je dolazio u Barcelonu. Navodno je već sve bilo dogovoreno s Realom i ugovor je bio na stolu, ali su ga Katalonci u zadnji čas preoteli. Sad ga, navodno, nemaju namjeru vratiti, a u Madridu bi ga dočekali raširenih ruku, ali samo pod nekim normalnim financijskim uvjetima.

Pročitajte više