Asanović na poluvremenu: Sudac je pokvario naših 45 minuta kontrolirane igre

NISMO sigurni koju je utakmicu gledao prvi Bilićev pomoćnik, Aljoša Asanović, jer se nikako ne možemo složiti s njegovom konstatacijom da je hrvatska reprezentacija na stadionu Ferenc Szusza odigrala dominantnih 45 minuta. Pogodak koji smo primili minutu prije kraja prvog dijela stigao je kao zaslužena kazna za lošu, mlitavu i neorganiziranu igru. Sudac je sasvim sigurno mogao dosuditi prekršaj Vaska na Pletikosi, ali isto tako je Pletikosa mogao puno čvršće reagirati i zgrabiti loptu.

"S klupe nisam uspio vidjeti situaciju, ali sigurno je bio prekršaj.", kontradiktornom je izjavom započeo Asanović izvješće za televiziju.

"Pa taj čovjek je pokvario sve što smo napravili kroz 45 minuta, uništio je našu kontroliranu igru. Ovo je prijateljska utakmica, pa nismo se ovdje došli živcirati zbog suca. I sami vidite da smo dominantni i da nam Mađari teško dolaze do gola."

Voditelj je u čudu pogledao Asanovića, a njegovo sljedeće pitanje glasilo je; "Da, da, ali recite mi kako to da Hrvatska igra ovako loše i umorno? Mađari su iznenadili pritiskom i organizacijom"

"Meni se nije učinilo da su naši igrači umorni. Na nedostatke ćemo naše igrače upozoriti u svlačionici. Mađarska je dobar protivnik, po mjeri, agresivna je i čvrsta na lopti i opasna u prekidima.", izreferirao je Asanović za kraj.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više