Atletico predstavio novog Hrvata: Stotine navijača dočekalo Vrsaljka u Madridu

Foto: Hina, Screenshot (Marca)

ŠIME VRSALJKO stigao je u Madrid gdje će nastupati za Atletico u koji je došao iz Sassuola za 16 milijuna eura.

"Ovo je veliki korak u mojoj nogometnoj karijeri, ali u isto vrijeme i velika odgovornost. Uvjeren sam da ću u ovom dresu rasti kao igrač", rekao je Vrsaljko koji bi se za minute na desnom boku trebao boriti sa španjolskim reprezentativcem Juanfranom.

"On je moj suigrač, a ne suparnik. Imam veliko poštovanje prema njemu i vjerujem da ćemo biti zdrava i pozitivna konkurencija. Momčad mi je na prvom mjestu."

Je li trener Diego Simeone jedan od razloga dolaska?

"Naravno. On je ogroman razlog, bio sam presretan kada sam saznao da je zainteresiran za mene."

Mario Mandžukić je igrao u Atleticu jednu sezonu... Vrsaljko je potpisao ugovor na pet godina.

"Čuo sam se s Mandžukićem i rekao mi je sve pozitivno za klub. Zaista jedva čekam početi s treninzima i utakmicama."

"U sportu se, a tako i nogometu, uvijek može bolje pa se nadam da ćemo ponoviti, ako ne i nadmašiti rezultat od prošle godine. Nadam se da će Ateletico ponovno igrati finale Lige prvaka, to je i moj osobni cilj", dodao je.

U ponedjeljak će se upoznati i sa suigračima u Los Angeles de San Rafaelu, mjestu udaljenom 70 kilometara od glavnog španjolskog grada, gdje se momčad Atletica priprema svako ljeto.

"Puno sam čuo o kondicijskom treneru profesoru Ortegi. Jedva čekam da to osjetim. Spreman sam, imao sam dovoljno vremena za odmor, proveo sam ga s obitelji te jedva čekam da se priključim momčadi", izjavio je Vrsaljko.

Na kraju priprema će saznati koji će broj nositi na leđima prugastog dresa. Ne sumnja da će se izboriti za mjesto u momčadi s obale rijeke Manzanares.

"Španjolska liga mi je izazov, novo iskustvo. Vjerujem u sebe. To mi daje snagu za nadolazeću sezonu", poručio je.

Predsjednik Atletica Enrique Cerezo poručio je kako je uvjeren da će Vrsaljko biti jako važan igrač madridske momčadi i da od njega očekuje puno.

"Doveli smo Vrsaljka da ojačamo obrambenu liniju", istaknuo je predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

Atletico Madrid, lani momčad s najmanje primljenih golova u Španjolskoj, srušila je prošle sezone rekord kojeg je s madridskom momčadi postigao hrvatski trener Tomislav Ivić. Naime, Atletico je u prvih 27 prvenstvenih utakmica bio primio samo 11 golova. Pod Ivićevim vodstvom u sezoni 1990/91. madridski crveno-bijeli bili su primili 12 pogodaka. Momčad koju danas vodi Diego Simeone i iduće sezone će se oslanjati na čvrstu obranu.

 

 

 

Pročitajte više