ATLETIKA - KRIVELJOVA PET GODINA ČEKA MEDALJU

Ruska bacačica kugle, Svetlana Kriveljova već pet godina čeka zlatnu medalju koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u japanskom Maebashiu.

Olimpijska pobjednica iz Barcelone osvojila je u Japanu 1999. godine treće mjesto, međutim nakon što su Ukrajinka Vita Pavliš i Ruskinja Irina Koržarenko pale na dopinškom testu Kriveljova je proglašena svjetskom prvakinjom. Obje atletičarke su bile pozitivne na stanozolol. Ruskinja je odmah vratila brončanu medalju Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF), no čelnici IAAF-a još uvijek joj nisu uručili zlatnu medalju.

Kriveljova je istu sudbinu doživjela i na Svjetskom dvoranskom prvenstvu ove godine u Budimpešti. Prvo mjesto u glavnom mađarskom gardu osvojila je Pavliš, dok je Kriveljova bila druga, no kako je Ukrajinka ponovo bila dopingirana, pobjeda je pripala Ruskinji, no zlatnu medalju još uvijek čeka.

"Nekoliko puta sam kontaktirala s čelnicima IAAF-a i uvijek sam dobili isti odgovor. Sutra će sve biti sređeno, no to sutra traje već nekoliko godina," kazala je razočarana 35-godišnja Ruskinja.

Prošlog mjeseca Kriveljova je napokon dobila jednu medalju i to na Olimpijskim igrama u Ateni. Nakon što je Koržarenko bila pozitivna na dopinškom testu i oduzeto joj je zlatno odličje, Kriveljova je dobila broncu.

(Hina) xdl ydl

Pročitajte više