ATP Cncinnati: Safin zaustavio Karlovića

IVO KARLOVIĆ nije se uspio plasirati u četvrtfinale velikog ATP turinra iz "Masters serije" što se za 2.45 milijuna dolara igra u Cincinnatju. U dvoboju 3. kola svladao ga je 14. nositelj Rus Marat Safin sa 7:6 (4), 6:7 (3), 6:4.

U meču koji je potrajao puna dva i pol sata viđen je samo jedan "break" servisa, nažalost igru na svoj početni udarac izgubio je Karlović početkom trećega seta, te taj gubitak nije uspio nadoknaditi.

Kao što se i očekivalo u dvoboju dva odlična servera, vrlo se teško dolazilo do prilika za "break". Svoju jedinu u prvom setu Safin je imao pri rezultatu 2-2, ali Karlović je tada ubacio jedan od svojih ukupno 27 aseva, te Rus nije ustvari niti mogao nešto ozbiljnije učiniti. Karlović je, pak, imao dvije set-lopte na servis Safina pri vodstvu od 5-4, u jednom od ta dva poena Safin nije uspio ubaciti prvi servis, ali se ipak izvukao i odveo prvi set do "tie-breaka". A odlučujućoj igri viđen je samo jedan "mini-break", Karlović je pokleknuo pri rezultatu 1-2, te je to bilo dovoljno Safinu da prvu dionicu riješi u svoju korist.

U drugom je setu prijetio samo Safin. Karlovića je mučio prvi servis, pa je Rus pri svom vodstvu od 2-1 stigao do tri "break-lopte", no "Div sa Šalate" se uspio izvući. Kao i pri rezultatu 3-4 kada je spasio još jednu "break-loptu" Safina. Karlovićev servis proradio je u pravom trenutku, u "tie-breaku", dok je Safina njegov početni udarac izdao upravo tada. Karlović je odservirao čak tri asa u odlučujućoj igri drugoga seta, dok je Safin napravio dvije dvostruke servis pogreške. S prvom je dao prednost Karloviću od 3-1, a s drugom tri set-lopte. Karlović je iskoristio prvu.

Iako ga je prvi servis služio i na početku trećega seta, Karlović nije uspio zadržati svoj početni udarac. Do toga kobnog prvog gema trećeg seta Karlović je osvojio 85 posto poena na svoj prvi servis, da bi u toj igri osvojio tek 50 posto (4/8). Usto, nakon što je spasio tri "break-lopte", na četvrtu je odservirao dvostruku pogrešku. Jedinu priliku za povratak u meč Safin je dao Karloviću kada je servirao kod 2-1. Rus je s dvije dvostruke pogreške Karloviću "poklonio" 0-30, naš je tenisač izborio i jednu "break-loptu", ali ju nije uspio realizirati. Nakon toga Safin je ponovno počeo ubacivati prvi servis, te Karlović više nije uspio zaprijetiti.

Pročitajte više