ATP i WTA Miami: Fenomenalna Clijsters i zadovoljni Agassi

Povratnica u svijet tenisa Belgijanka Kim Clijsters plasirala se u finale WTA turnira u Miamiju. U polufinalu je za nešto više od sat vremena deklasirala prvu nositeljicu Francuskinju Amelie Mauresmo 61, 60.

"U Indian Wellsu je bilo kao u snu. No, ovdje je još bolje. Nisam očekivala da ću biti u tako dobroj formi odmah nakon povratka. No, stvari su se posložile. Igram odlično i uživam u svakom poenu", izjavila je Clijsters, kojoj je to 13. uzastopna pobjeda nakon povratka na teniske terene. Veći dio prošle godine propustila je zbog ozljede zgloba ruke.

Igru belgijske tenisačice nahvalila je i Mauresmo. "Igra nevjerojatno dobro. Puna je samopouzdanja i uspijeva joj sve što zamisli", kazala je Francuskinja.

Clijsters će u finalu igrati protiv osvajačice Wimbledona Ruskinje Marije Šarapove, koja je svladala Venus Williams 6-4, 6-3.

Šarapova je prvi set dobila oduzevši servis svojoj protivnici kod vodstva 5-4. U drugom setu odmah je došla do breaka te je povela 2-0. Meč je zaključila na svoj servis, spasivši pritom nekoliko break lopti.

Prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer bio je uvjerljiv protiv Britanca Tima Henmana. Slavio je sa 6-4, 6-2. To mu je 20. uzastopna pobjeda, a ukupno 30. ove godine. U polufinalu ga čeka Andre Agassi, koji je šest puta u karijeri osvajao turnir u Miamiju.

Agassi je u četvrtfinalu za samo 70 minuta slomio sunarodnjaka Taylora Denta sa 7-5, 6-0.

"Uživam igrati u Miamiju. To je jedini turnir koji sam osvojio više puta od svoje supruge (Steffi Graf), a to je prilično velika stvar u mojoj kući", rekao je Agassi.

(Hina) ximl yiml

Pročitajte više