ATP UMAG: MOYA IDE PO ČETVRTI NASLOV

Španjolski tenisač Carlos Moya prvi je finalist ATP turnira u Umagu nakon što je u polufinalu svladao sunarodnjaka Rafaela Nadala 6:4, 6:4. L

Trostruki pobjednik Umaga Moya lakše je od očekivanog došao u priliku da osvoji i četvrti naslov i tako prestigne Thomasa Mustera, koji također ima tri naslova. To je bila i 26. pobjeda Moye u Umagu, po čemu je opet rekorder, a u finalu će protiv Volandria ili Hrbatya pokušati doći i do svojeg trećeg naslova sezone - bio je i pobjednik Barcelone i Buenos Airesa.

Moyin štićenik, 17-godišnji Nadal nije uspio ponoviti Hamburg, gdje je prije mjesec dana uspio pobijediti Moyu. U Umagu mu njegov sugrađanin iz Mallorce nije dao niti jednu šansu za "break", a svoj servis je gubio već u prvom gemu prvoga seta i u sedmom drugoga. Moyin sevis je bio upravo fantastičan i omogućio mu je sigurnost u igri.

"Servis mi je dosta pomogao, u svakom gemu imao sam po dva ili tri poena samo zahvaljujući servisu. Želio sam osvetu za Hamburg, a Umag je ipak moj teren, ovdje se uvijek osjećam vrlo dobro, a kada sam mentalno i fizički spreman kao što sam bio danas, Nadal nije problem. Ovako dobro ove godine sam igrao samo u Barceloni", kazao je Moya, dodavši kako mu je svjedno tko će mu se suprostaviti u finalu.

"Hrbaty kada ima svoj dan može dobiti svakoga, a Volandri je strašno napredovao ove sezone", dodao je.

Nadal je igrao prvo ATP polufinale u životu i bio je prezadovoljan postignutim u Umagu.

"Igrao sam dobro, čak i puno bolje nego u Hamburgu kada sam pobijedio Moyu, no zato je tada griješio, a sada je bio odličan. Ovdje sam došao steći iskustvo, a ušao sam u polufinale, pa zato nisam ni razočaran porazom", kazala je velika nada španjolskog i svjetskog tenisa.

Pročitajte više