Australci očekuju užarenu atmosferu na meču Ljubičića i Baghdatisa

OBZIROM na izuzetno strastveno navijanje hrvatskih i grčkih navijača na prvom Grand Slamu sezone, očekuje se da bi atmosfera na četvrfinalnom meču između našeg Ivana Ljubičića i Cipranina Marcosa Baghdatisa mogla bi biti nešto dosad neviđeno na Australian Openu, navodi australski list The Age.

List navodi kako su donedavno Šveđani imali svojevrsni monopol na burno navijanje u Melbourne parku, ove su godine titulu najstrastvenijih navijača preuzeli Grci i Hrvati. U članku se navodi kako su hrvatski navijači bili itekako zauzeti u prvom tjednu Australian Opena, budući da je u Melbourne parku nastupilo pet hrvatskih tenisača i tenisačica, dok su Grci mogli navijati samo za Marca Baghdatisa i Elenu Daniiilidou.

No, nakon devet dana turnira, od predstavnika te dvije zemlje u Melbourneu su ostali samo Ljubičić i Baghdatis, koji će igrati u četvrtfinalu u utorak ujutro oko 9:30 po hrvatskom vremenu.

Simpatični Baghdatis je nakon iznenađujuće pobjede nad Amerikancem Andyem Roddickom pred novinarima kazao kako su se njegovi navijači na trenutke ponašali kao da su na nogometnoj utakmici. The Age primjećuje da bi se isto moglo reći za hrvatske navijače sa svojim prepoznatljivim crveno-bijelim "kockastim" obilježjima.

U četvrtfinalnom meču između Ljubičića i Baghdatisa može se očekivati prava bura različitih boja i gromoglasne buke, uz neizostavno skandiranje kakvo priliči nogometnim stadiona, piše The Age.

No, ni grčki ni hrvatski navijači nisu prešli granicu dobrog ukusa, pa su tako ipak bili mirni dok je protivnik njihovog ljubimca servirao, pa ako se takvo navijanje ponovi i u četvrtfinalu, mogao bi to biti zaista fantastičan doživljaj.

Jedan je diskutant na grčkom navijačkom formu najbolje opisao situaciju oko navijanja u četvrfinalu: "Ovaj meč ima potencijala za jednu od najboljih navijačkih atmosfera ikad viđenih na Australian Openu."

Index.hr/The Age

Pročitajte više