Austrijski homoseksualci za Euro pokreću kampanju protiv homofobije u nogometu

QWIEN, bečka Udruga za prava homoseksualaca raspisala je natječaj za postere koji će krasiti reklamne panoe austrijske metropole za vrijeme nogometnog EP-a.

Ovakvim nastupom bečki homoseksulaci žele utjecati na "prevladavajuća homofobna stajališta u nogometnim krugovima."

"Prema svim mjerodavnim statistikama, pet posto svjetske populacije homoseksualnih je sklonosti", stoji u  priopćenju za javnost Udruge.

"Matematičkom analogijom ispalo bi da u Austriji ima oko 25 homoseksualaca među 500 profesionalnih igrača. Svejedno, nema niti jednoga gaya među nogometašima u Austriji koji je dosad otvoreno priznao svoju homoseksualnost.", žale se u QWIENU na toliki broj austrijskih nogometaša koji nisu "outali".

S obzirom da je Otto Barić u Austriji, njegovoj drugoj domovini, ostavio dubok trag u nogometu, vjerojatno se strah koji osjećaju tamošnji nogometaši gay usmjerenja, može pripisati i njegovom nauku: poznat je stav Otta Maximala kako mu u momčadi ne mogu igrati homoseksualci.

Bez obzira na to, Herr Otto, ali i navijačke vojske koje će okupirati Beč početkom lipnja, moći će uživati u 50 radova koji slave slobodnu mušku ljubav i koji će završiti na jumbo-plakatima oblijepljenima širom grada.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više