Avram Grant novi sportski direktor Portsmoutha



IZRAELSKI nogometni stručnjak Avram Grant postavljen je na dužnost sportskog direktora u engleskom prvoligašu Portsmouthu.

Ovaj 54-godišnji izraelski strateg, koji je u rujnu 2007. godine naslijedio Josea Mourinha na klupi Chelseaja, a ne tako davno je figurirao i kao kandidat za trenera splitskog Hajduka, već je radio u Portsmouthu od lipnja 2006. do srpnja 207. godine, ali kao tehnički direktor.

Njegov povratak u klub uslijedio je nakon što je većinski udio u vlasništvu nogometnog kluba s Fratton Parka od Sulaimana Al-Fahima otkupio saudijski milijarder Ali Al-Faraj.

"Novi klupski vlasnici žele priopćiti da je Avram Grant dobio u našem klubu dužnost sportskog direktora", izjavio je izvršni direktor kluba Peter Storrie.

Paul Hart, pod čijim je vodstvom Portsmouth u prvih sedam kola upisao isto toliko poraza, što je bio najlošiji start u prvenstvo bilo kojeg kluba u zadnjih 79 godina, ali je u 8. kolu napokon uspio osvojiti prve bodove, svladavši u gostima Wolverhampton s 1-0, ostat će na dužnosti menadžera.

"Avram će svojim znanjem i iskustvom pomagati i savjetovati Paula. No, Hart će i dalje imati sve ovlasti u selekciji momčadi. Sada imamo dvojicu iskusnih stručnjaka koji će surađivati, što klubu može donijeti samo dobrobit", zaključio je Storrie.

Pročitajte više