STERLING IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE

"Bacio se na njega, a hrana je letjela posvuda. Bio je to žestoki fajt"

Foto: EPA


NOVI DETALJI velikog sukoba suigrača u reprezentaciji Engleske koji su na okupljanje nacionalne momčadi donijeli visoke tenzije iz superderbija Liverpool - Manchester City (3:1) odigranog za vikend.

Izbornik Gareth Southgate izbacio je Raheema Sterlinga iz reprezentacije za kvalifikacijsku utakmicu za Euro s Crnom Gorom jer je na ručku napao Joea Gomeza.

Athletic donosi nove pojedinosti afere koja je uzburkala engleski nogomet i to u situaciji kada reprezentacija te zemlje konačno ima momčad za pravi rezultat na velikom natjecanju, a javnost hvali sjajnu, obiteljsku atmosferu koju je stvorio i njeguje omiljeni izbornik. Ali ovaj incident prilično je uzburkao dugo građeni idilični ugođaj u reprezentaciji i oko nje. 

Spomenuti izvor piše: "Prema riječima svjedoka, sukob zvijezda Cityja i Liverpoola na okupljanju Engleske trajao je tek 15-ak sekundi, ali je bio tako žestok da će definitivno ostaviti posljedice na momčad, izbornika i savez" i navodi detalje:

"Odigrao se oko 12.30 u ponedjeljak, za vrijeme ručka u trening-kampu reprezentacije. Gomez, koji je tek došao na okupljanje, hodao je od jednog do drugog igrača koji su ranije došli i objedovali te svakog od njih pozdravljao rukovanjem. Tako je došao do Sterlinga. Ali on je odbio pruženu ruku i odbrusio mu 'Znači, misliš da si faca?' ustao se i bacio na Gomeza. Bio je to žestok fajt, a hrana sa stolova letjela je posvuda. Sterling se doista ponio kao dijete."

Athletic citira još jednog svjedoka: "Sve nas je šokiralo ono što smo vidjeli, jer desilo se iznenada i potpuno neočekivano. Satima poslije nismo mogli vjerovati."

Engleski mediji pišu da su stariji reprezentativci molili izbornika da ne izbaci Sterlinga, ali izbornik je rekao da to ne dolazi u obzir. Izazivač nereda je nakon kazne poslao pomirljivu poruku. 
 

Pročitajte više