Balaban: Još iz Dinama znam da će Krama izrasti u golgetera

Foto: Index

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac i kralj kvalifikacijskih utakmica Boško Balaban najavio je dvoboj protiv Maltežana na Maksimiru.

"Za početak bi se želio osvrnuti na nova lica koja smo vidjeli u susretu s Cipranima. Rekao bi kako prikazana kvaliteta upućenima nije nikakvo iznenađenje. Radi se o golemim potencijalima i pitanje je samo vremena kada će iskočiti i postati nositelji jedne nove generacije".

"O Haliloviću je dovoljno reći da već kao tinejdžer igra za Barcelonu, dok je Kramarićev talent za mene neupitan. Znam ga još kao 17-godišnjaka, kada sam i ja bio u Dinamu. Slovio je kao veliki potencijal, a prema prikazanim igrama u dresu Rijeke moram reći kako se razvio na pravi način. Očekujem da još napreduje i izraste u rasnog reprezentativnog golgetera"

"Subašić može sjajno zamijeniti Pletikosu"

Osvrnuo se i na odlaske Vukojevića, Eduarda i Pletikose...

"To je sastavni dio nogomet, stariji igrači odlaze, mlađi dolaze. Čini mi se da imamo vrlo talentirane mlade nogometaše i da se za budućnost ne moramo bojati. Ipak, ne radi se o nekakvom restrukturiranju, jer će većina igrača iz Brazila ipak iznijeti ove kvalifikacije pa i završni turnir u Francuskoj".

"Što se tiče pozicije vratara, ćao mi je što je Plete otišao, ali isto tako vjerujem u Subašića. Na njemu je da pokaže kako će biti pravi nasljednik Pletikose, a ako je gledati njegove nastupe u Monacu, onda možemo biti uistinu mirni kako smo dobili sjajnog golmana, koji će opravdati povjerenje..."

"Tri boda na startu kvalifikacija vrlo su važna"


Za kraj se osvrnuo na večerašnji susret protiv Malte...

"Očekujem jednu lijepu utakmicu s dosta pogodaka. Tri boda na startu kvalifikacija jako su bitna, kako igračima tako i izborniku. Pobjednička atmosfera pri početku novog ciklusa zna biti od presudne važnosti. Zato ne smije biti nikakvog podcjenjivanja".

"Maltežani će sasvim sigurno zaigrati bunker, sa svim igračima oko vlastitog kaznenog prostora. Rani gol ključan je za jednostavnu pobjedu, a ako ne uspijemo u tome moramo ostati koncentrirani do posljednje minute. Gosti će sigurno ostati bez snage u finišu dvoboja", za kraj će.

Pročitajte više