LIGE PETICE

Bale: Nisam namjeravao pokazati nepoštovanje prema Tottenhamu

Foto: Toby Melville/Reuters

GARETH Bale je nedavno izjavio da mu je želja vratiti se u Real Madrid s kojim je ugovorno vezan i za sljedeću sezonu. Ta njegova izjava nije se svidjela navijačima Tottenhama, kluba iz kojeg je 2013. otišao u Real i u kojem trenutačno igra na posudbi.

Prozvalo ga se zbog nepoštovanja kluba u kojem je stekao svjetsku slavu i koji ga je prigrlio nakon što je izgubio mjesto u momčadi Zinedinea Zidanea.

''Ideja je bila da odigram samo jednu sezonu u Tottenhamu jer mi ostaje još jedna godina ugovora s Realom. Želja mi je vratiti se u Madrid. Iskreno, to sam planirao'', izjavio je nedavno Bale.

Te su mu riječi zamjerili neki Tottenhamovi navijači. Otud sad i podrobnije objašnjenje.

''Imam ugovor s Real Madridom i tamo se moram vratiti. To sam rekao. Nisam želio pokazati nepoštovanje, već je to ono što zakonski moram napraviti. Otišao sam iz Reala jer sam želio igrati, vratiti se u formu i uživati u nogometu. S dolaskom ljeta moram se vratiti, a onda ćemo vidjeti što ćemo'', rekao je.

Zinedine Zidane je već ranije rekao da bi bilo bolje za sve da Bale napusti klub. Otkako se vratio u Spurse, postigao je 10, a namjestio tri gola u 25 odigranih utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više