LIGE PETICE

Balotelli u Cityju platio 150.000 funti za kazne jer je kasnio na trening

Foto: EPA-EFE

U VRIJEME dok još nije bio jedan od najjačih nogometnih klubova na svijetu, Manchester City je bio vrlo zanimljiva sredina s jako puno neobičnih likova.

Jedan od njih svakako je bio Mario Balotelli koji je u očaj tjerao sve trenere koji su ga vodili, ali je zabavljao užu i širu englesku javnost. Legendarni Cityjev igrač Micah Richards je u intervjuu za BBC pričao o sustavu kažnjavanja prijestupnika kojim je dominirao upravo talijanski napadač.

Glavni zaduženi za prikupljanje kazni bio je kapetan Vincent Kompany, a Richards je bio njegov zamjenik.

"Sve je bilo po rasporedu. Dobro smo trenirali, solidno igrali, a Mario je uvijek kasnio na treninge. Imali smo cjenik prema kojem su se plaćale kazne, a na kraju svake godine bismo taj novac donirali u dobrotvorne svrhe. Oko Božića smo već imali oko 150.000 funti i to je sve bio Marijev novac", rekao je Richards.

"Balotelli bi bio u trening-kampu, a mi bismo na katu imali sastanak s trenerom. On bi sjedio u prizemlju u fotelji i odmarao se i onda zakasnio na sastanak. Nije mu se slušalo što smo pričali, izgledao je kao da je mamuran. Ja sam bio zadužen za prikupljanje novca i prijavljivanje kazni Kompanyju, ali nisam želio biti druker. Rekao sam Balotelliju da mogu prešutjeti za njega koji put, ali ne baš svaki tjedan. Kompany je bio neumoljiv i sve je kažnjavao. Tko se bunio, mogao se žaliti treneru, ali samo u njegovu prisustvu", opisao je Richards koji je za City igrao od 2005. do 2015. godine.

Pročitajte više