transferi

Barca krenula po zvijezdu Ajaxa. Najviše zato što je on ključ za transfer Halanda

Foto: Guliver/Sander Chamid

BARCELONA se i prije početka prijelaznog roka bacila na posao i krenula je u pregovore s igračima koje bi Xavi Hernandez želio vidjeti u svojoj momčadi. Prvo ime koje je legendarni Xavi podcrtao je marokanski desni bek Ajaxa Noussair Mazraoui (24).

Taj sjajni mladi desni bek rođen je u Nizozemskoj, ali nastupa za reprezentaciju koju vodi Vaha Halilhodžić.

Mundo Deportivo piše da su prošlog tjedna u Torinu o Mazraouiju razgovarali predsjednik Barcelone i igračev agent, kontroverzni Mino Raiola.

Marokanac je ove sezone zablistao u dresu Ajaxa. U nizozemskom prvenstvu odigrao je 14 utakmica, u kojima je upisao četiri gola i dvije asistencije, a u Ligi prvaka je odigrao svih šest susreta i dao je ogroman doprinos plasmanu Ajaxa u nokaut-fazu elitnog nogometnog natjecanja.

Ključ za transfer Halanda

Transfermarkt je Mazraouija procijenio na 18 milijuna eura i bio bi zaista veliko pojačanje za Katalonce, koji grade novu momčad za velike domete. Generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar je na pitanje u budućnosti Marokanca rekao da je želja kluba da on ostane, ali da se dosta vremena potrošilo u pregovorima koji nisu doveli do zajedničkog rješenja.

Nizozemski mediji uvjereni su da Mazraoui dolazi na Camp Nou, a Mundo Deportivo ističe da je njegov dolazak posebno važan u kontekstu potencijalnog transfera Erlinga Halanda u ljeto. Naime, Mino Raiola je agent obojici igrača, a norveški napadač je Laportina opsesija i na transfer Marokanca u Barceloni gledaju kao ključan potez za dovođenje Halanda u Kataloniju. 

Pročitajte više