BARCA SPREMNA ZA VEČERAŠNJI EL CLASICO "Želimo srušiti Real i sezonu završiti bez poraza"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA je spremna za 271. El Clasico. Novi španjolski prvak koji je prošlog vikenda osigurao 25. titulu u povijesti, večeras od 20:45 na Nou Campu dočekuje Real Madrid u jednom od najvećih svjetskih nogometnih derbija.
 
"El Clasico je El Clasico. Ovo je vrlo važna utakmica i za nas i za njih, iako smo već postali prvaci. Pobijedili smo na Santiago Bernabeuu prošli put te ćemo to pokušati uraditi i večeras. Rivalstvo između ovih dvaju klubova će uvijek postojati i sigurno nas čeka velika utakmica", započeo je na pressici trener katalonske momčadi Ernesto Valverde.
I kao što je rekao, Barca i Ivan Rakitić razbili su najvećeg rivala 23. prosinca 2017. usred Madrida 3:0, gdje su zabili Luis Suarez u 54., Lionel Messi u 64. i Aleix Vidal u trećoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to 112 pobjeda nad Realom koji je slavio 99 puta, uz 59 remija.
 

 
Posljednjih tjedana puno se priča o špaliru koji Real ne želi organizirati u čast Barcelone kao novog prvaka. Zinedine Zidane je rekao da od toga neće biti ništa, podržao ga je kapetan Sergio Ramos, a Gerrard Pique provokativno odgovorio kako klub iz Madrida zapravo nije ni sudjelovao ove sezone u Primeri. 
 
"Puno se pričalo o špaliru, hoće li nam Real Madrid odati počast ili ne. Međutim, nas ne interesira nikakvo odavanje počasti, nego utakmica", kratko je poručio Valverde.
 
Ovo će biti posljednji El Clasico za legendarnog Andresa Iniestu koji na kraju sezone napušta Nou Camp nakon 22 godine.
 
"Ovo nije Iniestina posljednja utakmica. Ne znamo što će se dogoditi sutra, ali  znamo da ćemo uživati u njegovoj igri. Real Madrid izuzetno cijeni Andrésa, kao i ostali klubovi u Španjolskoj. Andres mi je prije dva mjeseca rekao da odlazi. Naravno da poštujem njegovu odluku. Iskusan je i zna što je najbolje za njega".
Barcelona je ove sezone osvojila Primeru i Kup kralja, a za poraz u prvenstvu ne zna u posljednju 41 utakmicu. Zadnji put Katalonci su izgubili 8. travnja kod Malage (2:0), a od tada do danas upisali su 33 pobjede i osam remija. 
 
"Liga prvaka ili Primera? U La Ligi morate biti na visokom nivou čitavu sezonu. Liga prvaka je potpuno drugačije natjecanje. Puno faktora tamo igra ključnu ulogu. S druge strane, nadam se da će stadion biti pun, iako ove sezone nije bila velika posjećenost jer je bilo manje turista zbog političkog stanja u Kataloniji. No treba nam podrška, idemo na pobjedu i želimo osvojiti Primeru bez poraza", najavio je Valverde. 
Barcelona je dvaput izgubila u posljednja tri dvoboja kod kuće protiv Reala, uz jedan remi, a zadnji put je slavila 2015. godine pa želi prekinuti neugodni niz. 


Pročitajte više