BARCELONA - BETIS 3:4 Poraz Katalonaca u ludoj utakmici, Rakitiću crveni karton

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI poraz na Nou Campu ove sezone doživjela je Barcelona. Španjolskog prvaka srušio je Betis 3:4 u 12. kolu La Lige, a Ivan Rakitić isključen je u 81. minuti. 

U katalonsku momčad vratio se Lionel Messi i zabio dva gola, ali to je bilo uzalud protiv raspoloženih gostiju iz Andaluzije koji su slavili protiv Barce kao gosti u prvenstvu prvi put od 1998. godine. Time je Barcelona izgubila prvu utakmicu kod kuće u La Ligi nakon čak 42 meča bez poraza. To je bio čudesan niz, kojem je danas došao kraj. 

Domaćina je u 20. minuti načeo Junior, koji je prošao s lijeve strane jedan na jedan i iznenadio loše postavljenog Ter Stegena za veliko vodstvo. Ubrzo je na semaforu šokantno pisalo i 0:2. Nakon polukontre bivši član Barcelone Tello ubacio je loptu s desne strane u srce šesnaesterca, gdje je legendarni Joaquin iz prve opalio i poslao loptu u mrežu te poručio Messiju i društvu da se njegova ekipa ne šali.

Messi je u 68. minuti smanjio iz penala, ali je već u 71. bilo 1:3. Ponovno je Tello odlično prošao po desnoj strani, potom pronašao Lo Celsu (igrač PSG-a na posudbi u Betisu) koji je pucao, a Ter Stegenu je lopta prošla kroz ruke i završila uz drugu vratnicu u gol.

Ipak, momčad Ernesta Valverdea se nije predavala pa je osam minuta kasnije opet smanjila. Messi je majstorskom loptom lansirao Munira u zicer, a on dodao do Vidala koji je u padu pogodio za 2:3. Krenula je Barca na sve ili ništa, a onda je Rakitić u 81. minuti dobio drugi žuti karton zbog neopreznog starta na sredini terena pa je s deset igrača bilo gotovo nemoguće izbjeći poraz.

To je odmah iskoristio Betis i u 83. preko nekadašnjeg igrača Reala Canalesa povisio na 4:2 i stigao na korak od pobjede. No ni u tim trenucima Barca se nije predala pa je uspjela opet smanjiti, na 3:4 u 92. minuti poslije maestralne akcije i duplog pasa Vidala i strijelca Messija. Sudac je utakmicu produljio šest minuta, ali je Betis uspio obraniti prednost i na kraju ostvariti povijesnu pobjedu. 

Pročitajte više