Barcelona odbila promjenu domaćinstva, sad ostaje samo jedno rješenje

Foto: Guliver Image/Getty Images

U MASOVNIM sukobima prosvjednika ogorčenih zbog teških presuda zagovornicima katalonske nezavisnosti i policije u utorak navečer u katalonskim gradovima ozlijeđene su najmanje 74 osobe.

U Barceloni, Gironi, Lleidi i Tarragoni, četirima najvećim gradovima Katalonije, u isto vrijeme su počeli prosvjedi koji su prerasli u sukob s policijom.

El Clasico je na rasporedu 26. listopada u 13 sati na Camp Nouu, a španjolski mediji danas su objavili kako La Liga i Real traže promjenu domaćinstva, odnosno da se utakmica Barcelone i Reala igra u Madridu.

Međutim, Mundo Deportivo piše kako su čelnici Barcelone poručili da nikakva promjena domaćinstva ne dolazi u obzir i za njih se El Clasico može odigrati jedino na Camp Nouu.

Iz Reala su otvoreni za sve opcije i poručili su kako su spremni i da se promijeni datum odigravanja utakmice.

Čelnici La Lige su u problemu i nadaju se da će se situacija u Kataloniji ipak smiriti te da će se jedan od najvećih svjetskih derbija moći odigrati u normalnoj atmosferi.

Ako se to ne dogodi, a Barcelona je jasno dala do znanja da ne želi promjenu domaćinstva, ostaje samo jedna opcija - da se El Clasico odgodi i da se odigra u terminu slobodnom za oba kluba.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više