Barcelona slavi: Vraća se Ronaldinho!

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDAN od najvećih igrača u povijesti kluba te uz Pravog Ronalda jedan od dva najbolja Brazilca koji su igrali za Barcu, vraća se na Camp Nou, potvrđuju to uznapredovali pregovori Dinhovog brata i zastupnika Roberta i Josepa Marie Bartomeua, predsjednika Barcelone.

Ronaldinho će 21. ožujka proslaviti 37. rođendan, ali bez obzira na to i što je karijeru prekinuo u rujnu 2015. kada je napustio Fluminense, za njegovim nogometaškim umijećem i dalje traje itekakva potražnja, ima ponude brazilske Curitibe i urugvajskog Nacionala, dok ga brojni kineski klubovi obasipaju bjanko obrascima ugovora da sam upiše cifru koju želi.
 
Ali, sve to manje je vrijedno kada je s druge strane jedan od najvećih klubova svijeta, kojeg je na staze stare slave vratio upravo Ronaldinho, kada je 2003. došao iz PSG i pokrenuo revoluciju kojom je srušena Realova dominacija, a Barca se nakon godina tavorenja u sjeni najvećeg rivala vratila na španjolski i europski vrh. Messi uvijek ističe da je Ronaldinho pokrenuo Barcelonu i vratio je tamo gdje joj je mjesto. 

Za danas je u Barceloni zakazan novi sastanak Roberta de Assisa i Bartomeua, koji je već poslao dvije ponude za Ronaldiha, kako bi se u klub vratio kao njegov globalni ambasador i novi igrač momčadi "Barca Legends", dakle kako bi likom i djelom promovirao i slavio Barcelonu po svijetu, pokazivajući se nasmijan s uzdignutim palcem na eventima, te žonglirao na egzibicijskim utakmicama.
 
Ronaldinho je Bartomeu već potvrdio da je uzbuđen što će postato zaštitno lice Barcelone kada se predsjednikom sastao u listopadu prošle godine, a mjesec ranije odradio je i probu, kada je na otvaranju Barceloninog dućana u New Yorku navijačima potpisivao dresove i na njih printao brojeve. 
 

Pročitajte više