Barcelonin heroj nakon poraza oduševio potezom prema suparniku

Screenshot

JOHAN CRUYFF proglasio ga je pojmom kompletnog nogometaša kada je imao samo 20 godina, a dvije godine kasnije Vicente del Bosque izjavio je da bi da je nogometaš, želio biti on.

Nakon što su ovo o njemu rekle najveće legende Barcelone, Reala i španjolskog nogometa, Sergio Busquets je već s 22 godine mogao prestati igrati nogomet.

Naravno, nije to napravio, nego je svih tih godina bio i ostao tihi heroj Barceloninih trofeja. Nezamjenjivi, a opet nevidljivi dio momčadi, savršeni čitač suparničke i igre vlastite momčadi.

Quique Setien, trener je Betisa i još jedna legenda španjolskog nogometa. Svih njegovih liga koje je prošao bez velikih trofeja, ali sa stotinama odigranih i vođenih utakmica. Nikada nije krio da je zaljubljen u Barceloninu nogometnu filozofiju. Uvijek ističe da mu je Cruyffova Barca vječno nadahnuće stila koji želi ugraditi u momčadi koje vodi. 

"Kada se pojavila Cruyffova Barcelona fasciniralo me to kako pobjeđuje ne dopuštajući protivniku da mu uzme loptu. Protivnici po 80 minuta trče za igračima Barcelone i ne mogu im ništa. Zato sam rekao sebi da želim upravo to. Gledajući Barcelonu počeo sam gledati nogomet na drugi način, shvatio sam njegovu bit."

Posebno voli jednog igrača Barcelone: "Otkako sam počeo igrati nogomet, tupili su mi da je najvažnija trka, a ja sam brzo shvatio da to nije tako. Da se nogomet igra glavom. Ne s nogama ili srcem. Zato sam opčinjen Busquetsom, nevjerojatno inteligentnim nogometašem koji stalno čita igru."

Dolazak na Camp Nou, gdje je gostovao s Betisom, iskoristio je za upoznavanje s idolom od kojeg je duplo stariji. Rekao je Busiju da je njegov najveći fan, što je oduševilo Barcinog veznjaka. Kamere su ga zatim uhvatile dok mu govori: "Slušaj, želio bih tvoj dres. Ako ga možeš potpisati i dati mi ga nakon utakmice. Želio bih ga uokviriti i staviti na zid."

Iako je Barcelona u 12. kolu La Lige izgubila važnu utakmicu (3:4) od najvećeg fana njene igre, Bisquets nije zaboravio obećanje. Dok su mu se suigrači svađali na centru, on je na svoju peticu napisao: "Za Quiquea, uz poštovanje i divljenje za način na koji gledaš nogomet."

Setien je naravno ostao oduševljen ovakvim iskazom pažnje, koji mu je značio jednako kao već treći skalp velikana ove jeseni. Jer prije Barcelone pobijedio je Sevillu u gradskom derbiju i Milan u Europa Ligi. 

Betis se također pohvalio trofejom svog trenera:

Pročitajte više