BARCI ČETVRTI KUP ZAREDOM Messi i društvo pregazili nemoćnu Sevillu (5:0)

Foto: EPA

PRED otprilike 65.000 gledatelja, Barcelona je na madridskom Wando Metropolitanu s lakoćom porazila Sevillu te se zasluženo ovjenčala četvrtim uzastopnim, odnosno jubilarnim 30. španjolskim kupom. Neviđenom demonstracijom sile Sevillu je doslovce ponizila s 5:0.

Katalonski klub prvi osvojeni trofej u tekućoj sezoni ovjerio je pogocima Luisa Suareza (14', 40'), Lionela Messija (32') te Andresa Inieste (52') i Philippea Coutinha (69').
 
Već od prve minute Katalonci su nametnuli svoj tradicionalni ritam. Jednostavnim su rješenjima djelovali besprijekorno. Andalužani su bili potpuno podređeni na što je na koncu utakmice ukazivao i ishod. 
 
Do svršetka prvog poluvremena Barcelona je vodila 3:0. Bilo je zorno kako je Sevilla pred debaklom, a Barcelona pred novim pokalom u klupskoj povijesti. Uz raspoloženu veznu liniju predvođenu kapetanom Andreasom Iniestom, napadački trozubac Lionel Messi - Luis Suarez - Philippe Coutinho doimao se perfektnim.
 
Emotivne vibracije zavladale su Wando Metropolitanom nakon što je, uz ovacije i skandiranja, Andres Iniesta u 88. minuti ogleda izišao iz igre. S obzirom na najavljen odlazak u Kinu, Barcelonin vođa večeras je odigrao posljednji finalni meč u katalonskom dresu.
 
Rekorder prema broju osvojenih nacionalnih kupova jest Barcelona s 30 šampionskih titula. Prate je Athletic Bilbao (23), Real Madrid (19), Atletico Madrid (10), Valencia (7), Real Zaragoza (6) i Sevilla (5).
 

Pročitajte više