Barcino gostovanje iz pakla: Nije pobijedila od 2007. i sinoć je imala najmanji posjed od Pepove ere

Foto: Guliver Image/Getty Images

NE SANTIAGO BERNABEU, ni Allianz Arena, Stamford Bridge, Old Trafford ili Vicente Calderon. Anoeta. To je odgovor koji će svaki navijač Barcelone dati na pitanje koji im je najmrži stadion ili najteže gostovanje.

Jer sinoć, u 13. kolu Primere, remijem (1:1) kojim je zaostatak za vodećim Realom povećala na šest bodova, Barcelona je potvrdila poznato već gotovo deset godina: Aktualni nositelj duple španjolske krune ne zna i ne može pobijediti na tom za njega prevrućem terenu u Baskiji, gdje je zadnji put slavio davne 2007., kada su za Barcu igrali  Ronaldinho, Deco i Eto'o. Od tada do danas, Barcelona je u San Sebastianu nanizala čak pet poraza i tri remija, uz bijednu gol razliku 8:14.
Otkako je zadnji put slavila na Anoeti, Barcelona je šest puta bila prvak Španjolske, tri puta prvak Europe, četiri puta je osvojila Kup Kralja, a uzela je i tri klupska SP-a, ali u San Sebastinau joj je cijelo to vrijeme remi maksimalni doseg. 
Barcelona može zahvaliti sucu što se tamo sinoć provukla s bodom jer Real Sociedad po svemu je bio bolji i trebao pobijediti, što bi se i dogodilo da Jesus Gil nije poništio Juanmijev regularni gol. To je pošteno priznao i trener gostiju. "Nismo zaslužili bod, ali nekako smo ga izborili", rekao je nakon utakmice Luis Enrique. 
 
Činjenica, jer Barceloni ni igrač više, kao ni nastup sa svim asovima osim Inieste, nije bio dovoljan za viši posjed lopte od 47.8 posto. Barcelona od 2008. i početka Guardioline ere na nijednoj utakmici nije manje držala loptu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više