Bayern promijenio plan. Nakon Eura dovodi trenera koji je sad izbornik?

Foto: EPA

BAYERN će na ljeto pokušati dovesti Xabija Alonsa (42) za novog trenera, odnosno nasljednika Thomasa Tuchela, koji će na kraju sezone napustiti minhenski klub. Međutim, Bayern nije jedini koji želi Alonsa, nekadašnjeg fantastičnog španjolskog veznjaka, a sada stručnjaka koji s Bayer Leverkusenom ide prema tituli u Bundesligi te se nalazi u četvrtfinalu Europa lige. Liverpool također prati Alonsa kao zamjenu za Jürgena Kloppa.

Ne pobijedi li u utrci za Alonsa, Bayern mora imati alternativnu opciju, a Bild i Skyev insajder Florian Plettenberg pisali su da bi to mogao biti trener Brightona Roberto De Zerbi (44). Kickerov novinar Georg Holzner tvrdi da sportski direktor Bayerna Max Eberl želi De Zerbija, no vodstvo kluba smatra da bi nepoznavanje njemačkog jezika mogao biti problem.

Rangnicka očekuje Europsko prvenstvo s Austrijom

Navodno su prekriženi i Antonio Conte, Jose Mourinho, Zinedine Zidane te Julian Nagelsmann, kojem bi to bio povratak na klupu Bavaraca. Holzner je saznao da će se Bayern, ako ne uspije dovesti Alonsa, okrenuti izborniku Austrije Ralfu Rangnicku (65).

Rangnick je izbornik Austrije, s kojom će u lipnju i srpnju nastupiti na Europskom prvenstvu u skupini s Francuskom, Nizozemskom i Poljskom. Ugovor s austrijskom reprezentacijom vrijedi mu do 2026. godine te je upitno bi li napustio izborničku poziciju. Bayern bi, pak, u naredna četiri tjedna trebao donijeti odluku o treneru.

Rangnick je cijenjeni njemački stručnjak kojem je, prema novinaru Martinu Volkmaru, dugogodišnji san bio voditi upravo Bayern. Među ostalim, dosad je u karijeri kao glavni trener vodio Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim, RB Leipzig i Manchester United te bio jedna od ključnih osoba u razvoju fantastičnog Red Bullova sustava koji privlači najbolje talente i igra prepoznatljiv brz i atraktivan nogomet.

Pročitajte više