Beckham: Posao engleskog izbornika najbolji je koji trener može zamisliti

NOGOMETAŠI LA Galaxyja u punom su sastavu doputovali u najveći australski grad, gdje će u utorak igrati prijateljsku utakmicu s domaćim FC Sydneyjem.

Na Olimpijskom stadionu očekuje se 80.000 ljudi. Niti Australci, evidentno je, nisu pošteđeni globalne Beckhamove popularnosti. Samo u proteklih mjesec dana u Sydneyju je prodano 20.000 majica LA Galaxyja s Beckhamovim imenom. Prodaja je eksplodirala neposredno uoči njegova dolaska u olimpijski grad.

U dvoboju protiv Sydneyja, kojeg predvodi omaleni Brazilac Juninho Paulista (34), momčad iz Los Angelesa prvi će put voditi novi trener Ruud Gullit. Prema prvim informacijama, svojoj je najvećoj zvijezdi namijenio 55 minuta igre.

"Čuo sam da me trener ne želi preopteretiti, ali tražit ću od njega, ukoliko je to ikako moguće, da me pusti igrati svih devedeset minuta. Željan sam igre", izjavio je Beckham.

Na pitanje novinara kako je moguće da nema zainteresiranih za klupu engleske reprezentacije, 32-godišnji je veznjak odgovorio: "Pustite priče. Radi se ipak o najboljem poslu koju bilo koji trener može zamisliti. Siguran sam da ima pregršt vrhunskih trenera koji žele doći na kormilo reprezentacije. Može to biti težak, stresan posao, ali sigurno nema menadžera koji ne bi želio voditi takvu naciju i takve igrače".

Beckham se Eduardu priključuje u siječnju   
David Beckham provest će četiri tjedna trenirajući s igračima londonskog Arsenala dok se u veljači ne priključi pripremama LA Galaxyja.

Sunday Express donosi priču kako je Becks odlučio pristupiti treninzima Wengerove momčadi nakon Nove godine, kad njegova supruga Victoria bude krenula na svjetsku turneju sa Spice Girls.

Arsenalov trening centar u Hertfordshireu udaljen je od engleskog prebivališta Beckhamovih 45 minuta vožnje, što je glavni razlog da je Englez prihvatio poziv iz Arsenala umjesto iz West Hama i Watforda. Respekt prema Arseneu Wengeru stoji u dodatku.

Sunday Express otkriva kako je Beckham u Arsenalovu kampu odradio par treninga uoči okupljanja reprezentativaca za utakmicu s Hrvatskom. Sezona u MLS-u S LA Galaxyjem Beckhamu počinje tek u travnju sljedeće godine. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više