Beenhakker: Od početka sam govorio da je Hrvatska jedan od favorita Eura

"HRVATSKA može osvojiti Europsko prvenstvo", smatra poljski izbornik Leo Beenhakker.

A upravo protiv te Hrvatske Beenhakker mora igrati u ponedjeljak. Utakmica je to koja Slavenu Biliću ništa ne znači, ali "Don Leo" u svojoj bogatoj karijeri još nema pobjedu na velikim natjecanjima. A pobjeda protiv Hrvatske mogla bi ga čak odvesti u drugi krug, ako se Poljacima poklopi rezultat utakmice Austrija - Njemačka.

Potencijal Hrvatske uvijek je bio vidljiv

"Gledao sam Hrvatsku u kvalifikacijskim i prijateljskim utakmicama i taj njihov potencijal je uvijek bio jasan. Imaju fantastične igrače. Izbornik koji uspije od njih složiti kompaktnu momčad, ima na raspolaganju vrhunsku reprezentaciju. Hrvatsku sam od samog starta isticao kao jednog od favorita za osvajanje naslova i nisam uopće iznenađen njihovim uspjehom", kazao je Beenhakker novinarima nakon današnjeg treninga.

Poljacima je vjerojatno najveći problem što moraju misliti na dvije utakmice. U Beču će istog dana igrati Austrija i Njemačka, a ukoliko Nijemci pobjede Poljska može zaboraviti na drugi krug.

"Bilić neka radi svoj posao, ja ću raditi svoj i vidimo se u ponedjeljak"

"Sve što mi možemo učiniti je pokušati pobijediti u svojoj utakmici. Što se svega ostalog tiče, možemo samo čekati. No, to smo znali već i nakon utakmice s Austrijom. Vrijeme i energiju morate ulagati samo u one stvari na koje možete utjecati. Hrvatska je već izborila četvrtfinale tako da će njihov trener sigurno napraviti nekoliko izmjena. No, to me ne brine, ne mogu utjecati na Bilićeve odluke pa o njima ne želim ni razmišljati. Neka on radi svoj posao, ja ću raditi svoj i vidimo se u ponedjeljak", podvukao je Beenhakker.

Nizozemski stručnjak istaknuo je kako je njegova momčad nakon poražavajućeg ishoda utakmice s Austrijom bila demoralizirana, ali samopouzdanje je sad opet na visini.

"Imamo mladu i snažnu ekipu i potrebno nam je vremena, ali sada razgovaramo samo o Hrvatskoj. Znamo što moramo učiniti, znamo da moramo otjerati sve druge misli iz glave i potpuno smo fokusirani na Hrvatsku", kaže poljski izbornik.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više