HRVATSKI NOGOMETAŠI

Benković se oprostio od škotskog velikana. Odlazi u Premiership

Foto: Guliver Image/ Getty Images

FILIP BENKOVIĆ (21) oprostio se danas od Celtica i spreman je doći u engleski Premiership. Hrvatski reprezentativac u škotskom velikanu proveo je jednu sezonu na posudbi nakon što ga je Dinamo prodao Leicesteru za 11 milijuna eura 2018. godine.

Upravo Lisicama i bivšem prvaku Engleske vraća se Benković od iduće sezone. Tamo će raditi s Brendanom Rodgersom, talentiranim trenerom koji ga je vodio i na Celtic Parku.

"Ovaj klub će zauvijek biti poseban za mene. Hvala suigračima i navijačima na svemu. Sretno u budućnosti", napisao je na Instagramu.


Prodaja izvrsnog engleskog reprezentativca otvara prostor Benkoviću

Prilika se za mladog braniča može otvoriti ako klub proda Harryja Maguirea. Engleski reprezentativac trenutno je na meti obaju velikana iz Manchestera, Leicester traži 70 milijuna funti, a ako napusti momčad, bivši dinamovac će dobiti prostor za pokazati što zna.

"Vjerujem u sebe i vjerujem da mogu igrati u Premierligi", izjavio je nedavno hrvatski reprezentativac.

Za Celtic je u svim natjecanjima odigrao ukupno 30 utakmica te postigao dva pogotka i jedan namjestio. Benković je i osvajač trostruke krune u Škotskoj.

"Prošle sezone sam napredovao, odigrao sam dosta utakmica na visokoj razini, ali mislim da još uvijek mogu rasti u svakom dijelu igre. Bilo bi sjajno ponovno raditi s Brendanom Rodgersom, jer smo dobro surađivali u Celticu. Dao mi je šansu i jako sam mu zahvalan na tome", kazao je prije nekoliko dana, a ovom fotografijom očito je potvrdio ponovno ujedinjenje s bivšim trenerom.

Ako ga Leicester vrati i ostavi u prvoj momčadi, Benković će biti tek 25. Hrvat koji je igrao u engleskoj ligi.

Pročitajte više