KOŠARKA

BiH pobijedila Francusku nakon dva produžetka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Foto: Screenshot

KOŠARKAŠKA reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Francusku u utakmici igranoj u Skenderiji u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Susret je završio nakon produžetka, a bilo je 96:90.

Favorizirana francuska reprezentacija nije se snašla u otvaranju utakmice i domaćin je to iskoristio za odlazak na 28:14. Ipak, prednost Bosne i Hercegovine istopila se i već prije poluvremena Francuzi su preuzeli vodstvo (40:28), a onda početkom treće četvrtine imali i 12 poena viška (51:39). Uslijedila je nevjerojatna serija 20:0 domaćih košarkaša za prednost od 59:51 na ulasku u posljednji dio igre.

Zakucavanje Evana Fourniera donijelo je četiri sekunde prije kraja susreta izjednačenje Francuskoj, a onda i produžetak u koji se ušlo s rezultatom 76:76. Niti u tom dijelu nije bilo pobjednika i trebalo je odigrati još pet minuta prije no što on bude poznat. Tu dionicu domaćin je igrao bez Jusufa Nurkića, isključenog zbog pet osobnih pogrešaka.

Bosnu i Hercegovinu su do pobjede vodili Nurkić s 21 košem, devet skokova i četiri asistencije, dok su poenima najbolje pomagali John Roberson (18) i Džanan Musa (17, šest skokova). Kod poraženih Francuza najviše je ubacio Furnier (24), 16 je dodao Guerschon Yabusele (uz sedam skokova), dok je Rudy Gober imao 10 poena i 14 skokova.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SLAVLJE IGRAČE BiH NA KRAJU UTAKMICE

 

Pročitajte više