"Bikovi" pobjegli od "zmajčeka": "Velika sramota za EBEL, ali Salzburg neće biti izbačen"

ČETVRTA utakmica doigravanja EBEL-a između ljubljanske Olimpije i Red Bull Salzburga otkazana je nakon što je austrijska momčad odbila nastupiti zbog straha od navijača.

> Medvjedi sanjaju preokret: Oslabljeni KAC pao u Ledenoj

Salzburg vodi sa 3:0 u seriji i u Ljubljanu su stigli po četvrtu pobjedu i plasman u polufinale, no uplašili su se atmosfere koju su priredili domaći navijači.

"Ovo je veliki udarac za EBEL. Salzburžani su već na prošloj utakmici govorili da se ne osjećaju sigurno, ali nitko ne zna zašto. Prije ove utakmice smo postrožili sigurnosne uvjete i situacija je daleko od rizične za naše goste. Ništa se čudno nije događalo ni na prošloj utakmici", rekao je direktor Olimpije Matjaž Sekelj za slovenske medije.

Kako podsjeća slovenski Žurnal, trener Salzburga je na prošloj utakmici prijetio da će napustiti dvoranu zajedno s igračima, a nakon reakcije redara, situacija na tribinama se smirila.

"Slovenija nije Libanon!"

"Zahtijevali su posebne sigurnosne uvjete od EBEL-a, a danas su zato ovdje stigli i direktor i potpredsjednik lige koji su ustanovili da smo ispunili sve njihove želje. Ipak, malo prije početka su nas obavijestili da neće nastupiti. Tražili su 100 policajaca na utakmici, mi smo udvostručili broj osiguranja jer Slovenija nije Libanon! Ne može netko naređivati policiji koliko će službenika poslati na utakmicu", dodaje Sekelj koji za ovaj skandal krivi trenera Salzburga Pierrea Pagea.

Trener Salzburga rekao je austrijskim novinarima kako se on i njegovi igrači ne osjećaju sigurno.

"Nemamo garancije za našu sigurnost. Želimo poštenu, sportsku borbu, a to je u ovim uvjetima nemoguće", rekao je Page dodavši kako su navijači prošlog utorka u Ljubljani maltretirali njegove igrače, pljuvali ih i bacali predmete na led. Salzburg je slavio 5:1.

"Ovo je velika sramota za ligu, postrožit ćemo pravilnik"

"Austrijski savez mora dobro proučiti ovaj slučaj i javiti nam svoju odluku u roku od 24 sata. Mislim da nam je napravljena velika šteta, kako zbog publike, tako i zbog TV prijenosa", odgovorio je Sekelj na pitanje hoće li utakmica biti registrirana pobjedom Olimpije 5:0.

Predsjednik austrijskog hokejskog saveza Peter Schramm bio je također ljut, a situaciju je nazvao sramotnom:

"Ovo nam se nikada nije dogodilo. Salzburg nam se požalio na sigurnost, mi smo pregledali dvoranu i sve je bilo kako treba. Olimpija ima pravo tužbom tražiti novac za organizaciju utakmice. Ovo je velika sramota za ligu i moramo mijenjati pravilnik, postrožiti ga kako se ovakve stvari više ne bi događale. Zasada je potpuno jasno da će ova utakmica biti registrirana kao 5:0 za domaće".

Glavni direktor EBEL-a: Ne vjerujem da će Salzburg biti izbačen

Glavni tajnik lige Christian Feichtinger smatra da je ovaj događaj nastavak žestokog rivalstva koje traje još od finala iz sezone 2007./2008. kada je zbog jednog prekršaja napadač Olimpije bio suspendiran na cijelu sezonu, a Olimpija izgubila pobjedu za zelenim stolom.

"Postoji više mogućih scenarija, ali ne odlučujem sam o tome što će se dogoditi. Treba pričekati do sutra kada će Disciplinska komisija dobiti izvještaj. Ne znam postoji li mogućnost da Salzburg izbacimo iz lige, ali najvjerojatnije će se u utorak igrati peta utakmica u Austriji. Nismo ovako nešto očekivali i to se ne smije događati u budućnosti", rekao je Feichtinger za RTV Slo.

Pročitajte više