TRANSFERI

Bild: Chelsea krade Liverpoolu najveću želju. Prijateljstvo mu je najveći adut

Foto: Getty Images/Guliver Image

TJEDNIMA prije krize zbog koronavirusa njemački i engleski mediji pisali su da je transfer Tima Wernera u Liverpool praktički gotova stvar.

Jürgen Klopp je mjesecima hvalio njemačkog reprezentativca kojeg je vidio kao savršeno pojačanje za svoju ionako jako dobru momčad. Werner je trebao pojačati konkurenciju u Liverpoolovom atomskom napadu, a Leipzigov napadač je sam rekao da mu se Liverpool čini kao najbolji izbor.

Liverpool je tako već preoteo Wernera Bayernu, za koji se očekivalo da će se uključiti u utrku. Bayern je logičan korak u karijeri svakog njemačkog igrača, ali je Werner jasno rekao da je Leipzig jedini klub za koji bi igrao u Bundesligi i da želi u inozemstvo, odnosno u Liverpool.

Kriza sve upropastila

No dolaskom koronakrize stvari su se promijenile. Klubovi su ostali bez puno novca i engleski mediji su ovih dana pisali da je Liverpool odustao od Wernera. Nije doslovno odustao, nego više ne namjerava platiti preko 35 milijuna eura za Wernera zbog nesigurnog financijskog stanja. Werner ima odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura i Leipzig ga ne želi pustiti za manji iznos.

I dok je Liverpool zasad odustao od ovog transfera, Bild piše da se u priču ozbiljno uključio Chelsea. Frank Lampard je navodno veliki Wernerov obožavatelj i Nijemca vidi kao idealnog igrača u svojoj momčadi.

Chelsea trenutačno ima tri napadača, Tammyja Abrahama, Oliviera Girouda i Michyja Batshuayija, koji je na posudbi u Crystal Palaceu. To je premalo za klub takvih ambicija i Roman Abramovič bi navodno mogao platiti Wernerovu klauzulu.

Prijateljstvo može odigrati ključnu ulogu

Ključna figura u pregovorima bit će Chelseajev stoper Antonio Rüdiger, koji je reprezentativni kolega i veliki Wernerov prijatelj. Rüdiger navodno danima nagovara Wernera da dođe u Chelsea, njih dvojica sprijateljili su se dok su igrali u Stuttgartu. 

No iako su Rüdiger i Werner prijatelji, pitanje je može li Chelsea zadovoljiti Wernerove ambicije. Naime, Leipzigov napadač je nekoliko puta rekao da se želi boriti za najveće trofeje i da zato, između ostalog, želi u Liverpool. Chelsea mu nudi igranje u Premiershipu, na najvišem nivou, ali ne može mu još garantirati borbu za najveće trofeje.

Pročitajte više