Bilić i Asanović zrače optimizam nakon susreta s Eduardom

PET SATI proveli su članovi našeg reprezentativnog stručnog stožera, predvođeni izbornikom Slavenom Bilićem, u londonskom domu Eduarda da Silve.

S izbornikom je u posjet krenuo najbliži suradnik Aljoša Asanović. U ulicu Village Road u Enfieldu, u blizini Tottenhamovog stadiona White Hart Lane stigli su oko 16 sati. Posjet stožera miljeniku reprezentacije protekao je, prema obostranim željama, bez prevelike medijske pompe.

Izbornik je Eduardu uručio mnogobrojne darove iz Hrvatske; od HNS-ovih, preko sponzorskih, do znakova pažnje običnih, malih ljudi. Bilić je bio više nego zadovoljan Dudovim stanjem te je izjavio da naš Topnik isijava zarazan optimizam. Članovi stožera večerali su u Eduardovoj vili i dogovarali novi susret, vjerojatno prije puta za Glasgow, gdje hrvatsku reprezentaciju očekuje prijateljski sraz sa Škotima. U Hrvatsku se Bilić i Asanović vraćaju danas u poslijepodnevnim satima.

Ništa od milanskih razgovora s Darijom Šimićem

Prije puta za London, dvojac Asanović - Bilić je u Milanu pogledao povijesni sraz na San Siru koji je po prvi puta bio poprište poraza Milana od neke engleske momčadi. U Milanu se izbornik trebao susresti s Darijom Šimićem i tijekom ugodnog druženja vjerojatno se dotaknuti i nekih neugodnih tema.

S obzirom da je naš difensore bez iznimke u Ancelottijevom hladnjaku, postoji opasnost da će se to odraziti na njegov reprezentativni status. Bilić je dosad bio odan stavu da igrač bez minutaže u klubu nema što tražiti u reprezentaciji. Da stvar bude gora po našeg rekordera, etablirali su se mlađi momci, poput Darija Kneževića koji je na meti jakih talijanskih klubova.

Bilić je izjavio da, nažalost, nije imao dovoljno vremena za susret sa Šimićem u Milanu.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više