BILIĆ SPREMA NEVJEROJATAN TRANSFER Dovodi legendu Uniteda i Engleske?

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON sjajne prošle sezone, West Ham i Slaven Bilić doživjeli su ove nekoliko teških udaraca. Klub je dugo vremena plesao na rubu opstanka, momčad je usred sezone napustio najbolji igrač Dimitri Payet i otišao u Marseille. S toga su Hammersi odlučili na ljeto napraviti nekoliko velikih transfera, kojim bi ponovno konkurirali u gornjem domu Premier lige.

A, prvi na listi želja je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Engleske i Manchester Uniteda, legendarni Wayne Rooney. Iskusni 31-godišnji napadač več duže vrijeme je pred odlaskom s Old Trafforda, na koji igra već 13 godina.

Kineski klubovi Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan i Jiangsu Suning željeli su ga dovesti tijekom siječnja, ali je na kraju ostao kod Jose Mourinha, koji praktički ne računa na njega, s obzirom na to da je od njegovog dolaska Rooney svega devet puta započeo utakmicu.

S druge strane, spominjao se i povratak u Everton, ali je sada tu West Ham. Kod Bilića bi Rooney sigurno imao ulogu lidera i status najveće zvijezde u svlačionici. Engleski mediji tvrde kako bi transfer mogao biti realiziran na ljeto, iako se za sada ne spominje za koliko bi milijuna igrač stigao u London.

Rooney ima ugovor s Unitedom do ljeta 2019. godine, ali je jasno da ga neće odraditi do kraja i da je ovo, praktički, njegova posljednja sezona na Old Traffordu. 

Pročitajte više