PREMIERSHIP

Bilić uoči Evertona, za koji je igrao dvije godine: Žalim zbog tog razdoblja

Foto: EPA

SLAVEN BILIĆ od 13:30 povest će u 2. kolu Premiershipa svoj West Bromwich Albion na gostovanju kod Evertona, u kojem je proveo dvije sezone prije završetka igračke karijere u Hajduku.

"Uživao sam u Evertonu. Izvan terena, ljudi su predivni. Ali na terenu, nažalost, očekivanja su bila prevelika. Potpisao sam na pet godina, ali nakon prve sezone praktički sam morao završiti karijeru zbog teške ozljede, koja je postala fatalna na Svjetskom prvenstvu 1998. Pokušavao sam igrati još godinu i pol dana, ali bilo je nemoguće", prisjetio se Bilić na press konferenciji uoči utakmice.

Bilić: Nisam mogao dati najbolje od sebe

"Zato mi je malo žao zbog tog dijela karijere, žao mi je što nisam mogao dati najbolje od sebe. Pokušavao sam, ali nisam mogao zbog te ozljede", rekao je Bilić, koji se nakon druge sezone u Evertonu vratio u Hajduk te odigrao nekoliko utakmica prije nego što je i formalno okončao igračku karijeru i postao trener Splićana.

Govorio je, dakako, i o predstojećoj utakmici.

"Everton je veliki klub, a posljednjih sezona transferima pokušava dohvatiti one još veće. Potrošio je dosta novca, doveo dobre igrače, a u ovom prijelaznom roku i velika imena. Allan je bio veliko ime u Italiji, u Napoliju, o Jamesu Rodriguezu sve znate, tu je i Doucoure, a Ancelotti je najveći razlog za to što se približavaju najvećima", rekao je Bilić.

"Mislim da Everton nikad nije imao dva brazilska reprezentativca. Na papiru, sve bi trebalo funkcionirati, samo se nadam da neće protiv nas", dodao je bivši hrvatski izbornik.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više