Bilićev klub ovim se potezom zgadio navijačima: Vratite nam narodne Hammerse!

Foto: Guliver Image/Getty Images

WEST HAM najnoviji je engleski nogometni klub koji radi sve kako bi se udaljio od navijača i razbjesnio ih.

Potpredsjednica Karren Brady izazvala je bunu navijača Hammersa, nakon što je na stranici kluba objavila da će se onima koji budu stajali na domaćim utakmicama West Hama na njihovom novom, Olimpijskom stadionu, oduzimati godišnja ulaznica.
 
"Nevjerojatno je razočaravajuće da mnogo djece, starijih i posebno onih s posebnim potrebama, ne mogu dolično uživati u prvim utakmicama na novom stadionu zbog pojedinaca koji utakmice gledaju stojećki. Oni koji to rade riskiraju poništenje godišnje ulaznice. Navijači trebaju znati da je zaštitarima na stadionu jasno dano do znanja da to ne smiju dopustiti." poručila je Brady.
 
Ona je već ranije na piku navijačima jer je mijenjala grb kluba i protiv je stajaće tribine na novom stadionu ("Navijači West Hama desetljećima gledaju klub stojećki, poštuj povijest ovog kluba!", poručio je jedan navijač potpredsjednici), čime je dokazala da u modernoj Areni, koja će Hammersima biti dom idućih 99 godina, koliko traje koncesija, ne želi glasovitu atmosferu sa starog Upton Parka.
 
Nakon malog i intimnog Boleyn Grounda ukorijenjenog u Istočni London i lokalnu zajednicu, pravog engleskog old school stadiona, poznatog po tome da je gostovanje na njemu bilo jedno od najtežih, a atmosfera vrela, West Ham se preselio na velebno, ali nenogometno zdanje, bez duše i s ogromnom rupom između tribina i terena, koje podsjeća na Stade de France ili zloglasni torinski Delle Alpi. Objekt se tek prilagođava za nogomet, jer to je atletski stadion, na kojem su se na prošlim Olimpijskim Igrama održavala natjecanja u atletici.

Navijači, ionako ojađeni zbog prelaska s navijačkog konja na komercijalnog stadionskog magarca, na kojem ih se ne tretira kao dio kluba, nego kao potrošače, poludjeli su na potpredsjednicin proglas, a oni koji su na novom stadionu bili na dijelu za invalide, fotografijama su dokazali da im nipošto ne smetaju navijači koji na nogama prate utakmicu, jer se dio za ove prve nalazi na povišenju.
 
"Da nam je vidjeti kako će to Karen micati cijelu tribinu ljudi koji oduvijek stoje na nogama...", "Smatraju nas kupcima kokica, a ne navijačima. Mislio sam da idemo na stadion, ne u kazalište.", "Krenuli su s klasnim čiščenjem tribina.", "Ustani ako voliš West Ham.", samo su neki od komentara ogorčenih navijača. 

Pročitajte više