Bilićeva pljuska Markoviću i sponzorima: Gospodo, ne očekujte rezultate uz ovakvu organizaciju!

ŠEST igrača i dva vratara; toliko je reprezentativaca Slaven Bilić uspio okupiti na sinoćnjem treningu na Dalziel Parku u Motherwellu.

Okupljanjem direktno u Glasgowu izbornik je htio dobiti na vremenu, ali je na kraju samo potrošio živce. Zbog kašnjenja zrakoplova na liniji Zagreb - Gatwick ekipa koja je u hrvatskoj metropoli snimala spot za Agrokor u sastavu: Šimić, Modrić, Vukojević, Knežević, Ćorluka i Petrić, nije se na vrijeme pojavila na treningu. Klasnić i Srna letjeli su preko Amsterdama i Edinburgha, te naravno, također nisu stigli na vrijeme. Niko Kovač, Jerko Leko i spomenuta Agrokor grupa, samo su odradili trčanje, kao i naknadno pozvani vratar Skender.
Slaven Bilić bio je bijesan.

"Ovo više nije normalno! Samo su šestorica igrača bila u stanju odraditi trening. Uoči Nizozemske sponzorima smo izašli u susret, a vidjeli ste kako je završilo. No, u nijednom trenutku nismo tražili alibi. Sada sam opet popustio jer je u pitanju bio Agrokor, no ističem kako mi je bilo  rečeno da će svi do ručka biti u Glasgowu. Briga me tko je kriv zbog kašnjenja aviona, to nije moja briga. Kad Cristiano Ronaldo snima za Nike, pošalju privatni avion, ne putuje redovnim linijama. Od nas se traže rezultati Brazila i Argentine, a organizacija nam je kao da smo Andora", govorio je Bilić novinarima.

"Shvaćate li sada da novac nije bitan, potpisat ću bianco ugovor s HNS-om, ali ću inzistirati na logistici. Zbog ovakvih stvari maltretirat ću Savez! Gospoda ne bi trebala od nas očekivati prave rezultate uz ovakvu organizaciju. Nisam došao u Glasgow po dres Celtica za svog malog, nego igrati pripremnu utakmicu za EP. Sve su reprezentacije danas trenirale, a mi kao da nismo", emitirao je izbornik jasnu poruku presidenteu Markoviću.

U ime Saveza odgovorio je, dakako, Zorislav Srebrić.

"Da nije bilo kašnjenja leta iz Zagreba, stigli bismo na ručak. Bila je to viša sila! Sljedeći put ćemo drukčije organizirati okupljanje. Htjeli smo iznajmiti privatni avion, ali nije bilo slobodnih. A sponzorske obveze morali smo izvršiti, bolje sada nego prvog dana priprema. Kao da sponzori mogu čekati."

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više