lige petice

Bio je jedan od ključnih ljudi trofejne Barce, a sad je izbačen iz prvog sastava

Foto: Guliver Image/Getty Images

SERGIO BUSQUETS obilježio je čitavu jednu eru Barcelone, ali i španjolskog nogometa. Ovaj 31-godišnjak je proveo cijelu karijeru na Camp Nouu, za prvu momčad Barce je debitirao 2008. i odigrao je 352 utakmice. S katalonskim divom je osvojio osam prvenstava i tri Lige prvaka. Za Španjolsku je upisao 114 nastupa i ima jedno svjetsko i jedno europsko prvenstvo.

Godinama je Busquets bio neizostavan član Barcelone, bez njega se u sredini terena kao osigurača Blaugrana nije mogla zamisliti, no ove sezone njegova moć kopni, slava mu blijedi i španjolski mediji tvrde da je Valverde uz blagoslov Messija odlučio izbaciti ga iz udarnog sastava.

Već na početku sezone protiv Bilbaa počeo je s klupe, a u devet prvenstvenih utakmica, pet ih je startao i još tri odgledao s klupe. Da je netko drugi u pitanju ti podaci ne bi bili alarmantni, no kad je riječ o čovjeku koji godinama nije propuštao niti jednu utakmicu Barcelone, onda je jasno da mu se olako bliži kraj.

U drugom kolu Lige prvaka protiv Intera na Camp Nouu, Busquets je bio daleko najgori igrač na terenu. U sredini terena se nije snalazio, plivao je na sve strane, bio je spor u otkrivanju i dodavanju, a preko njega, kao najslabije točke internisti su napadali i poveli. U nastavku utakmice Valverde je napravio ključan potez i izvadio ga je iz igre, a na teren je poslao Vidala. Taj je potez donio preokret i pobjedu Barcelone.

Za vikend protiv Seville Vidal je krenuo od početka, odmah je zabio, a Barca je pregazila Sevillu 4:0.

Čini se kako je od ovog tjedna Vidal neizostavan član udarne postave jer svaki put kad uđe u igru, napravi znatno više korisnog posla od Busquetsa, što su loše vijesti za Španjolca uoči El Clasica (26. listopada).

Pogotovo kad se zna da Messi nema ništa protiv ove odluke, a zna se čija je riječ zadnja u Barceloni.

Pročitajte više