TENIS

Bivša tenisačica: Đokoviću stručnjak, vjerojatno iz Srbije, mora objasniti znanost

Foto: Profimedia

PAM SHRIVER, bivša američka tenisačica koja je tijekom karijere osvojila 132 naslova, komentirala je situaciju oko Novaka Đokovića. Danas 59-godišnjakinja, a nekad treća igračica svijeta u singlu te prva u parovima, za BBC je kazala kako je to što se srpski tenisač ne želi cijepiti "užasno za tenis".

Đoković je poručio kako će propustiti nadolazeće turnire ako se bude morao cijepiti. "Nadam se da će mu prava osoba, osoba od povjerenja, medicinski i znanstveni stručnjak, koji bi vjerojatno trebao biti iz Srbije, pokazati zašto su znanost i medicina pouzdani", kazala je Shriver.

"Ima čvrst stav prema kojemu će ga sve što stavi u tijelo ozlijediti. Bilo je dobro čuti njegovo racionalno objašnjenje, na neki način, ali s druge strane postavljaju se nova pitanja. Najveće pitanje jest hoće li zaista biti otvorenog uma te se kasnije cijepiti ako dobije po njemu čvrst dokaz da je sigurno", pita se.

Kada pandemija popusti, moći će se slobodno kretati

Spomenula je kako Đoković često govori da se neće cijepiti u ovome trenutku. "Kada pandemija popusti, moći će slobodno putovati", napominje višestruka osvajačica Grand Slamova u parovima, dodajući: "Ako mu nitko ne može dokazati da je sigurno cijepiti se, onda pretpostavljam da će čekati, a zatim igrati turnire na koje može ući kao necijepljeni sportaš."

Pročitajte više