Bivši fizioterapeut Hrvatske: Ne može uvijek biti kriv trener. Ne lažite navijačima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U DVOBOJU zadnjeg kola Gjensidige kupa, jakog prijateljskog turnira u Oslu, hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37. Bilo je to iznimno loše izdanje izabranika Dagura Sigurdssona, pogotovo u prvom poluvremenu kada se posve raspala napadačka igra.

U zadnjih 18 minuta prvoga dijela Hrvatska je zabila samo jedan jedini gol, pa je na poluvremenu Danska vodila s ogromnih i nedostižnih 16:6. U drugom dijelu Hrvatska je izgledala malo bolje, ali Danci su ipak nemilice punili naš gol, te su nanijeli Hrvatskoj jedan od najtežih poraza uopće.

Bivši fizioterapeut reprezentacije: Tko nije spreman pišat krv, znoj i suze ne mora ni dolaziti

Rezultatski debakl reprezentacije protiv Danske komentirao je na svom Facebook profilu bivši fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba: "Igrati za hrvatsku reprezentaciju ne znači staviti ruku na srce i pjevati himnu. To je puno više od toga. Pitajte bivše generacije što misle o ovome. Obraz se teško sjteče, ali još lakše gubi. Onaj koji na pripremama za Olimpijske igre nije spreman pišat krv, znoj i suze ne mora ni dolaziti.

U klubovima naganjajte pare, a ovdje igrate za svoju zemlju, za čast i ponos svih ovih navijača i ljudi koji vas vole. Nemojte ih lagati. Ne može uvijek biti kriv trener, ne može bit opravdanje da je to prijateljski turnir, jer Norveškoj, Argentini i Danskoj to valjda nije?

Vidi se tko żeli i kome je stalo, ali se i vidi kome se ne da. A oni koji pozivaju nek dobro promisle koga pozivaju. Na OI treba igrat 17 lavova i svako od njih se treba debelo pomučiti za to. Ono što se lagano stekne nikada ne izađe na dobro. Resetirajte se na tvorničke postavke i onda nešto može biti. Ovakvim pristupom sigurno ne."

 

Pročitajte više