Bjelica izdvojio ključan detalj: "To je najvažnije u Europi"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u drugom kolu Europa lige slavio u gostima kod Anderlechta 2:0 golovima Hajrovića i Gojaka te tako ostao na prvom mjestu skupine D ispred Fenerbahčea, Trnave i Anderlechta.

Trener Dinama Nenad Bjelica komentirao je moguće igranje u Europi na proljeće.

"Ja bih apelirao na vas, vi kreirate čvrstu atmosferu i da budemo svi skupa čvrsto na zemlji. Moramo biti skoncentrirani na sljedeću utakmicu, to je Spartak Trnava gdje ćemo, naravno, ići na pobjedu. Kažem, mediji mogu pridonijeti ovome da zadržimo hladnu glavu i da na kraju pokušamo ostvariti taj povijesni rezultat. Mislim da imamo kvalitetu za to", izjavio je Bjelica.

Je li jedanaesterac prelomio utakmicu?

"Ne bih rekao, mislim da smo i do tog trenutka bili bolja momčad, imali smo prije toga par dobrih situacija. Bili smo bolja momčad, osim šuta Santinija praktički ništa nisu imali. To nam je dalo krila, kad povedeš, onda protivnik još više mora riskirati, mi smo bili skoncentrirani na kontre u kojima smo bili opasni. Bili smo stabilni u obrani, a to je najvažnije ako želite biti konkurentni u Europi."

Što ste rekli igračima prije utakmice, jeste li im nešto poručili?

"Ma ne, priprema je uvijek ista, ohrabrili smo ih, to su momci koji imaju samopouzdanje zbog svih rezultata koje su ostvarili, preko ljeta i u ovom devetom i desetom mjesecu. Lako je voditi ove dečke, ispunjavaju sve zadatke koje postavimo ispred njih, mogu biti ponosan na njih", zaključio je Bjelica.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više