NK OSIJEK

Bjelica otkrio plan za prijelazni rok

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

UOČI sutrašnje utakmice s Lokomotivom u Zagrebu trener Osijeka Nenad Bjelica održao je presicu, na kojoj se osvrnuo na sjajnu pobjedu protiv Šibenika, najavio je novi susret, ali i objasnio kako će izgledati prijelazni rok u Osijeku.

"Nisam rob sustava"

Smatra da su protiv Šibenika odigrali sjajnu utakmicu. "Hvala vam na čestitkama. Prilagodili smo sustav, prvi put smo krenuli s 4-4-2 od prve minute, zbog ozljeda smo tako morali igrati. Gledao sam po treninzima koga da stavim. Ne možeš Miereza maknuti jer je najbolji strijelac, ne možeš Santinija jer sjajno trenira i ponaša se. Zadovoljni smo, uz tri gola smo imali puno šansi. Kao što vidite, ja nisam rob sustava i moguće je da ćemo i u budućnosti igrati u ovom sustavu. Nije sustav taj koji dobiva utakmice, nego vrhunska energija naših igrača", započeo je Bjelica.

Dodao je i zašto je završnica sezone za njih bitna: "Siguran sam da ćemo kraj sezone odigrati najkvalitetnije. Imamo računice. Želimo pobjede, želimo rekorde poboljšati i postaviti ljestvicu još više za iduću sezonu, tako da nam bude još teže iduće sezone to zadovoljiti. Toplak je digao Lokomotivu, igraju s jako dobrom energijom, ali mi gledamo samo sebe. Osim Dinama nitko nije osvojio ovoliko bodova u zadnjih nekoliko sezona. Također, razlika između Dinama i Osijeka nije bila nikad manja, a između Osijeka i drugih velikih klubova veća."

"Nadam se da neću imati sve igrače na početku priprema. Za dalje ćemo vidjeti"

"Na početku priprema neću imati sve jer će to značiti da je netko od naših igrača na Europskom prvenstvu. Vjerujemo da će Žaper igrati za mladu, a možda će netko biti i na užem ili širem spisku Zlatka Dalića. Nastojat ćemo da svi najnoviji igrači dođu do 14. lipnja. Poslije toga će sve ovisiti o eventualnim odlascima naših igrača. Ako netko ode, onda ćemo 1/1 tražiti pojačanje na toj poziciji", opisao je Bjelica planove za prijelazni rok.

Jedan od novinara mu je rekao kako ima šansu srušiti rekord po broju gostujućih pobjeda. "Ne znam ja sve te rekorde, tko će to popamtiti. Ove sezone smo bili neugodni Lokomotivi, vjerujem da ćemo tri boda uzeti i srušiti taj rekord", odgovorio je trener Osijeka.

Za sutrašnju utakmicu ima i novost: "Vraća se Škorić, on je na raspolaganju i vjerojatno će igrati. Prema naprijed ćemo još vidjeti, svi su dali doprinos u zadnjoj utakmici i tu ne mogu pogriješiti koga god da stavim na teren. Ali kada ekipa pobijedi tako, ne treba puno mijenjati."

Nakon toga je nasmijao sve prisutne. "Ja uvijek želim da se poigrate s tih prvih 11, a vi želite odmah sve znati. Nekad ni ja ne znam na presici tko će igrati. Što kažete, bolje je igrati tenis? A dobro, igraš se trenera malo", rekao je jednom od novinara.

Upitali su ga i zašto više šanse ne dobiva Marin Pilj. "Marin zaslužuje više šansi, posebno na proljeće. Najesen je igrao sjajno, zabio neke odlične golove. Međutim, ja sam trener koji gleda formu igrača i ako vidim da Kleinheisler igra u boljoj formi, onda on igra. Ali konkurencija u veznoj liniji je velika, pa Pilj nije dobio puno šansi. Sjajno trenira. Dapače, često trenira previše, pa ga moramo malo smirivati. Igrao je jako dobro, kod dva gola je odigrao ključnu ulogu", zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više