DINAMO

Bjelica u Mađarskoj mijenja pola sastava? Sutra u Osijeku stižu važni odgovori

Foto: EPA-EFE

DINAMO bi u Budimpešti kod Ferencvarosa mogao izaći s pet promjena u odnosu na maksimirsku utakmicu koja je završila 1:1.

Nenad Bjelica razmišlja u prvih 11 ubaciti Nikolu Mora umjesto Amera Gojaka, a kandidat za tu poziciju veznjaka je i Lovro Majer.

Desetka Modrih mogla bi se naći u prvom sastavu i bez obzira na rasplet situacije Gojak/Moro jer bi iz prvih 11 ispao Izet Hajrović. Tada bi na poziciju desnog krila otišao Dani Olmo.

Bjeličine ideje mogle bi postati jasnije nakon sutrašnje utakmice u Osijeku. Moguće je da će odmarati neke igrače na teškom gostovanju. Gradski vrt dat će neke odgovore.

"Olmo je bio dobar i u sredini i na krilu, može pokriti sve četiri pozicije. Doziramo ga, dajemo mu sve više minuta, vidjet ćemo hoće li nastupiti u Osijeku i koliko, da bude spreman za uzvrat. Mogu li on i Majer zajedno? Mogu, i za jače utakmice, u nekoj utakmici u kojoj treba dosta rizika, u kojoj treba dosta napadati, to su igrači koji mogu riješiti utakmicu. Ali kažem, nama je Dani uvijek opcija i na krilu i možemo igrati s Lovrom na sredini pa s dva defenzivna vezna", prenose Sportske novosti riječi Dinamovog stratega.

Amer Gojak ne igra u formi kao prošlog proljeća, a ni Izeta Hajrovića baš ne ide - sjetimo se prečke s nekoliko metara kod 1:1 protiv Mađara.

Nedostaje impuls dvojca iz BiH pa Bjelica razmišlja o promjenama uoči Dinamove ključne bitke u borbi za Ligu prvaka sljedećeg utorka.

Druga dvojba je na poziciji desnog beka, između Petra Stojanovića i povratnika Ive Pinta. Portugalac je trenutačno bliže prvoj postavi.

GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC Live Score

Na kraju, u prvih 11 vraća se i standardni stoperski dvojac Dilaver - Theophile-Catherine. Marko Lešković i Dino Perić dosad su odigrali i više nego korektno, ali Bjeličin prvi izbor stopera se zna.

Iz sastava bi, prema najavama, ispali Lešković, Perić, Stojanović, Gojak i Hajrović, a u prvih 11 u Mađarskoj zaigrali bi Theophile-Catherine, Dilaver, Ivo Pinto, Nikola Moro i Lovro Majer.

Pročitajte više