KRIMINAL U SPORTU

Bočkaj optužen: Pijan je autom uletio u benzinsku, ozlijedio radnice i pobjegao

Foto: Pixsell / Facebook

OSJEČKO Općinsko državno odvjetništvo optužilo je Petra Bočkaja (23), nogometaša Osijeka, da je u ožujku pijan Mercedesom uletio u prostorije benzinske postaje u Osijeku i pritom lakše ozlijedio dvije djelatnice, nakon čega je pobjegao, a da im nije pružio pomoć.

DORH optužuje Bočkaja za dva kaznena djela

Državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv Bočkaja zbog "počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona/11, i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ/11".

Ne otkrivajući njegov identitet, Tužiteljstvo je u izvijestilo da je optuženik automobilom uletio u trgovinu Ine 1. ožujka nešto prije ponoći, pod utjecajem najmanje 1,86 promila alkohola, te nagurao police s robom i prodajni pult na 36-godišnju i 35-godišnju djelatnicu, koje su tako lakše ozlijeđene.

"Alkohol mu je umanjio psihofizičke sposobnosti"

Okrivljeni nogometaš najprije se parkirao ispred trgovine, u koju je ušao njegov suvozač, a dok ga je čekao, Bočkaj "zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti" nije ugasio motor niti je mjenjač stavio u neutralni položaj, nego se okrenuo prema suputnicama na stražnjem sjedalu.

U tom je trenutku bez razloga pritisnuo papučicu gasa pa je automobil naglo krenuo naprijed i najprije prošao pokraj žene na ulaznim vratima trgovine, a zatim ozlijedio 36-godišnju i 35-godišnju djelatnicu na koje je prednjim dijelom nagurao police i pult.

"Odvezao se s mjesta nesreće, a da nije pomogao djelatnici pritisnutoj uz zid"

"Okrivljenika se tereti da je nakon toga, iako je vidio da je jedna od djelatnica trgovine pritisnuta uz zid i da se ne može pomaknuti, izvezao automobil iz prodajnog prostora benzinske pumpe te se udaljio s mjesta nesreće, a da joj nije pomogao, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe”, navodi se u priopćenju DORH-a.

Odmah po dolasku postao je "Osijekov kralj slobodnjaka"

Prije dvije godine Bočkaj je prozvan "Osijekovim kraljem slobodnjaka" jer se, nakon što je u Gradski vrt stigao iz Lokomotive (u paketu s Erosom Grezdom), istaknuo nizom krasnih golova iz prekida, od čega je posebno lijep i vrijedan bio onaj za pobjedu 1:0 i eliminaciju slavnog PSV-a u trećem pretkolu Europa lige. Samo par mjeseci kasnije želio ga je veliki Bordeaux, ali ubrzo zatim Bočkaj pokazuje i svoju crnu stranu.

U ožujku prošle godine izbačen iz momčadi, a u ožujku ove godine iz kluba

U ožujku prošle godine trener Zekić izbacio ga je iz momčadi zbog kršenja discipline. Ožujak pak ove godine, ali i njegovu karijeru, obilježila je teška nesreća koju je izazvao na povratku s koncerta Saše Matića i koja samo slučajnošću nije završila tragično. Osijek ga je tada izbacio, ali ne iz momčadi, nego iz kluba.

Vraćen je u ekipu, tvrdio je da je pomagao djelatnici benzinske

Ali Osijek je nakon toga povukao odluku i vratio Bočkaja u momčad. On se ispričao zbog nesreće koju je izazvao, ali i naveo da je, nakon što je autom razbio unutrašnjost benzinske crpke, pomagao radnici koju je tada ozlijedio. DORH-ova optužnica sada tvrdi suprotno. 

Izazvao je još jednu prometnu koja je mogla završiti tragično

Pet mjeseci nakon što je autom demolirao benzinsku, Bočkaj je opet u Osijeku izazvao prometnu nesreću. Zakačio je rubnjak, zabio se prvo u drvo, a zatim se preko pločnika zaletio u zid. I ovaj put bilo je sreće u nesreći koju je izazvao Bočkaj. Jer u trenutku kad je moćnim AMG-om hitao prema zidu preko nogostupa, tamo nije bilo pješaka. "Najbitnije je da nije imao alkohola u krvi i mi ga nećemo kazniti." poručili su tada iz Osijeka.

 

Pročitajte više