NBA

Bogdan Bogdanović zbog bogatijeg ugovora razmišlja o odlasku iz Sacramenta

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BOGDAN BOGDANOVIĆ, zvijezda reprezentacije Srbije i Sacramento Kingsa, neće produljiti ugovor s tom franšizom, već će postati ograničeni slobodni agent.

Ovu informaciju prenio je novinar lokalnog Sacramento Beeja Jayson Anderson. On tvrdi da je Bogdanović uvjeren u to da se može izboriti za veći ugovor od onog koji ga čeka ako ostane član Kingsa, a u pitanju je suma od 10,6 milijuna dolara.

Bogdanović je dosad odigrao dvije sezone u najjačoj ligi svijeta te se pokazao kao vrlo dobro pojačanje kad je u Sacramento stigao iz turskog Fenerbahčea. U minuloj sezoni u prosjeku po utakmici bilježio je 14,1 poen, 3,8 asistencija i 3,5 skokova.

Bek Srbije iza sebe ima fantastične nastupe na Svjetskom prvenstvu u Kini na kojem je Srbija propustila uzeti medalju. Bogdanović je bio najbolji pojedinac i najbolji strijelac turnira s 22,9 poena po utakmici.

Ako zaista promijeni status u ograničenog slobodnog agenta, Bogdanović će moći dobivati ponude ostalih NBA ekipa, ali Sacramento će imati povlašteni položaj u utrci za konačni potpis. U slučaju izjednačavanja eventualne ponude, košarkaš Srbije mogao bi i ostati u Kaliforniji.

Pročitajte više