Boksačke legende u šoku nakon poraza Joshue: "Nikad nisam vidio nešto slično"

Foto: Getty Images/Guliver Image

BOKSAČKI svijet je u potpunom šoku nakon što je Meksikanac Andy Ruiz senzacionalno u Madison Square Gardenu pobijedio Anthonyja Joshuu i postao novi teškaški prvak po svim verzijama.

Totalni autsajder Ruiz, na čiju pobjedu su kladionice postavile koeficijent 16, čak četiri puta je srušio branitelja naslova da bi sudac nakon četvrtog nokdauna u sedmoj rundi prekinuo meč.

Ruiz je postao prvi meksički svjetski prvak, a njegova pobjeda jedna je od najvećih senzacija u povijesti teške kategorije. Bivši svjetski prvaci i boksački stručnjaci čudili su se na društvenim mrežama ishodu borbe, a bio je to prvi Joshuin poraz u karijeri.

"Ne mogu doći k sebi. Nikad nisam svjedočio nečemu sličnom. Iznenadilo me što je Joshua prije nego što je sudac prekinuo borbu izgledao kao da mu se više ne da. Vjerojatno je bio zbunjen, ali je činjenica da nije više želio ući u borbu. Ruiz je fantastičan boksač koji se nije predao ni nakon što je bio u nokdaunu. Joshua više nije nepobjediv, sad je obični smrtnik", rekao je bivši svjetski prvak David Haye.

"Događa se. Odmori se, oporavi se i vrati se još jači", porušio je Joshui na Twitteru Tyson Fury.

"Nemam riječi, ne znam što bih uopće rekao", napisao je legendarni Lennox Lewis.

Pročitajte više