Bokšić o Mandžukiću: Stavljao je momčad na prvo mjesto, a skoro je ispisao povijest

Foto: EPA/Marko Prpic/PIXSELL

ALEN BOKŠIĆ ostavio je trag u talijanskom nogometu, posebice u Laziju u kojem je igrao od 1993. do 1996. te od 1997. do 2000. godine. Između ta dva mandata u rimskom klubu, s kojim je bio talijanski prvak, osvajač Kupa pobjednika kupova i dva talijanska kupa, bio je na ugovoru u Juventusu. Nedavni susret tih dviju momčadi u talijanskom kupu podsjetio je La Gazzettu dello Sport na bivšeg hrvatskog napadača s kojim je napravljen razgovor.

Juventus je izborio finale natjecanja u kojem će igrati s Atalantom nakon što je u prvoj utakmici slavio 2:0, a drugu izgubio 1:2. Momčad koju je nedavno preuzeo Igor Tudor nije se uspjela plasirati u utakmicu za naslov, pa je Bokšić sve ovako prokomentirao:

"Drago mi je zbog Juventusa, ali mi je žao zbog Lazija i mog prijatelja Igora Tudora. Bili su tako blizu. Vidjet ću se s Igorom u subotu, bit ću na Olimpicu, na utakmici protiv Verone. Ne čudi me Igor. Mlad je, ali je već iskusan trener. Radio je u Galatasarayu, Udineseu, Veroni, Marseilleu. Rekao sam mu da je Lazio za njega dobra prilika."

Bokšić: Mandžukić se nikad nije predavao

Na pitanje nedostaje li Juventusu jedan od njegovih sunarodnjaka, Mario Mandžukić, Bokšić je odgovorio:

"Juventusu bi dobro došlo da ima više Marija. Mandžukić se nikad nije predavao i uvijek je stavljao momčad na prvo mjesto. Kad je Higuain stigao, činilo se da je to kraj za Marija. Umjesto toga, on se pomaknuo na lijevu stranu i skoro ispisao povijest škaricama u finalu Lige prvaka."

Pročitajte više