Bolesno: Evo koje bogatstvo u Manchesteru zarađuje mladi ljubitelj raskoši Memphis

 Foto: Guliver Image/Getty Images, Montaža: Index

MEMPHISA DEPAYA (22), razmaženu nizozemsku zvjezdicu sklonu preseravanju s luksuzom, raskoši i bogatstvom, Manchester United prošlog ljeta PSV-u je platio 35 milijuna eura.
 
Sada Football Leaks otkriva dokumente koji svjedoče o bezumnom bogatstvu koje mladić zarađuje u Unitedu:
 
U prvoj godini ugovora, koja ističe u srpnju, zajamčeni minimalac mu je 5.2 milijuna funti, ili oko 52 milijuna kuna. To je, napominjemo, temeljna plaća, bez ijednog od raskošnih bonusa o kojima ćete pročitati kasnije. U iduće tri godine ugovora, do ljeta 2019., Depayu je garantirano najmanje 40 milijuna kuna godišnje.
 
Ako Depay izdrži u Manchesteru do rujna 2018., United mu se za vjernost zahvaljuje isplatom bonusa za lojalnost u visini od 500 tisuća funti. 
 
Što se tiče bonusa, Depay ima razlog više, točnije milijun i 300 tisuća razloga više truditi se da njegov klub ovog ljeta uđe u Ligu prvaka, jer svaki put kada Unitedu to uspije, njegova osnovna godišnja plaća povećava se za 1.3 milijuna funti, ili 13 milijuna kuna.
 
Za svaki nastupu prvoj momčadi, bez obzira na ishod utakmice, Depay dobiva 20 tisuća funti, a ne ostaje bez nagrade i ako uđe u igru naknadno. Svaku ulazak s klupe premira mu se s oko 100 tisuća kuna ili 10 tisuća funti.
 
United se novoj zvijezdi obavezao isplatiti 250 tisuća funti nakon što u sezoni 20 puta nastupi kao prvotmac, a daljnjih 250 tisuća dobiva ako starter bude 40 puta tijekom sezone.
 
Zlatna lopta za sada je Depayu prilično nedostižan cilj, ali istaknimo da čak i ako bude samo nominiran za nagradu, slijedi mu 100 tisuća funti stimulacije. Pola milijuna dobiva za ulazak među najbolju trojicu, a milijun ako osvoji ono što već godinama dijele Messi i Ronaldo.
 
Depay je u ovoj, još jednoj lošoj sezoni za United, zabilježio 39 nastupa, 7 golova i 6 asistencija, ali bez obzira na njegov učinak, kao i toliki nogometaši u najbogatijim klubovima, debelo je preplaćen.

Pročitajte više