BUNDESLIGA

Borussia odbila Norvežane koji traže karantenu za Halanda: Vaši zakoni tu ne vrijede

Foto: EPA

NORVEŠKI nogometni savez traži od svojih reprezentativaca, među kojima je Erling Haland, da ispoštuju desetodnevnu karantenu, a tome se protive njihovi njemački klubovi - Dortmund, Leipzig i Hertha Berlin - koji u subotu imaju na rasporedu utakmice Bundeslige.

Nakon slučaja zaraze koronavirusom u reprezentaciji svim je reprezentativcima naložena desetodnevna karantena u skladu s norveškom strategijom borbe protiv koronavirusa.

Norveški nogometni savez traži da tu izolaciju nogometaši ispoštuju i prilikom povratka u svoj klub ovaj tjedan, čak i u inozemstvu. Također inzistira na tome da se igrači na to obvežu pismenim putem.

Njemačkim klubovima ne pada na pamet prihvatiti ovaj zahtjev

Zbog te karantene bi Haland, zvijezda Dortmunda, propustio prvenstvenu utakmicu u subotu, kao i napadač Leipziga Alexander Sörloth te vratar Herthe Berlin Rune Jarstein.

Dortmund, koji je trenutačno treći u njemačkom prvenstvu, "polazi od načela da se na njemačkom tlu primjenjuje njemački zakon" i da, ako su sljedeći Halandovi testovi na koronavirus negativni, on smije igrati u subotu u Berlinu protiv Herthe.

Isto stajalište su zauzeli i Hertha te Leipzig koji gostuje u Frankfurtu.

Zbog jednog igrača svi morali u izolaciju, a utakmica je otkazana

Nakon što je Omar Elabdellaoui bio pozitivan na koronavirus, Norveška je stavila sve igrače u desetodnevnu izolaciju. Utakmica Lige nacija protiv Rumunjske, koja se trebala igrati u nedjelju, otkazana je.

U srijedu Norveška u Ligi nacija igra protiv Austrije i tamo je poslala B momčad od 13 mladih igrača koji nemaju nikakvo međunarodno iskustvo.

Pročitajte više